[散熱器] NH D15S 定 Archon IB-E X2 ??

最近想買新  散熱器  FOR X99 用, 會小超,
睇中左2隻 Noctua NH D15S 及 Thermalright Archon IB-E X2
機箱最多放到170MM 高, 所以 NH D15S 要用中間單風扇
雙風扇既 Archon IB-E X2 定 雙塔 NH D15S??

Noctua NH D15S

Thermalright Archon IB-E X2

你唔怕頂顯示卡買返D15, 抵玩好多, 把扇唔用可以做機箱風扇
SBE降到千五轉唔會比D15強, NOCTUA都有出單塔U14S, 都好夠用如果你唔係大超

你唔怕頂顯示卡買返D15, 抵玩好多, 把扇唔用可以做機箱風扇
SBE降到千五轉唔會比D15強, NOCTUA都有出單塔U1 ...
1112311123 發表於 2016-4-8 16:27

D15就唔會啦,機箱風扇用緊幾把WING 14/WING 12 PL

Archon IB-E X2 我打算換2把 TY-143, 唔知NH D15S 用唔用都?
NH D15S 可能加多把12CM,理論上夠位既

最好當然係雙塔加雙TY-143,但冇位.

雙塔雙ty143,一定係ib-e extreme

唔夠位可以玩ib-e x2,一樣好野黎

Ty143 idle得幾百轉好靜好正

我就U14S算

IB-E雖然單塔, 但非常強桿
2隻我覺得冇乜所謂
講兼容, IB-E好D
講樣, D15S令D
但問題IB-E你係邊度買... 同埋要幾錢先?

IB-E雖然單塔, 但非常強桿
2隻我覺得冇乜所謂
講兼容, IB-E好D
講樣, D15S令D
但問題IB-E你係邊度買... 同 ...
Euterpe 發表於 2016-4-10 00:26

其實2隻都好好,,估計分別都可能係 1-2度左右
但就因為咁先難決定

ib-e x2就淘寶 499人仔 加運番到香港都可能係650 左右

其實2隻都好好,,估計分別都可能係 1-2度左右
但就因為咁先難決定

ib-e x2就淘寶 499人仔 加運番到 ...
jack0608hk 發表於 2016-4-10 01:42

如果肯定唔會用Dominator
我會揀D15S
1把風扇始終靜過2把
但前題係個價要做到600頭先好買

如果肯定唔會用Dominator
我會揀D15S
1把風扇始終靜過2把
但前題係個價要做到600頭先好買 ...
Euterpe 發表於 2016-4-10 23:57

最後我都係買左D15S~~
$630 都OK 啦~~
有機會都想試下ib-e x2

最後我都係買左D15S~~
$630 都OK 啦~~
有機會都想試下ib-e x2
jack0608hk 發表於 2016-4-13 11:24

From Taobao? Can you PM Link pls.