[風扇] 諗住用gelid silent 12 換左隻牛入面既扇

唔知依隻扇($44) 向上吹有冇問題呢?
之前買過隻向後抽出
雖然冇乜力但幾靜下

或者ching 有冇或者平平地推介下?
12025 就ok
pin 就冇所謂
因為隻牛塊板上面得2pin 都係拉出黎插底板簡單d
唔該哂!!

隔夜post 推一推

我用過Gelid Silent向上吹,無咩問題,唔放心可以問下A Sir先。
不過我反而擔心Gelid Silent 12唔夠力。我自己隻火牛風扇最高轉速去到2000rpm,但Gelid Silent 12得1000,所以我最後用左A Fan(1500rpm)黎取代原本隻火牛風扇。

我用過Gelid Silent向上吹,無咩問題,唔放心可以問下A Sir先。
不過我反而擔心Gelid Silent 12唔夠力。我 ...
leave 發表於 2016-4-10 10:33

我都有少少擔心唔夠力
silent 12 full speed 先37 cfm

依隻係隻牛入面原本果隻
Adda AD1212MB-A71GL
80.5 cfm @ 2050 rpm
不過係隻牛full load 先會full speed

隻牛本身先400 幾
希望搵到隻唔太貴既fan (100樓下) 幫佢續命多幾年
唔該先!

依隻係隻牛入面原本果隻
Adda AD1212MB-A71GL
80.5 cfm @ 2050 rpm
不過係隻牛full load 先會full speed

隻牛本身先400 幾
cagali2 發表於 2016-4-10 13:55

師兄莫非你用緊Corsair CX400?如果係就真係太巧合啦,我都係用緊CX400

師兄莫非你用緊Corsair CX400?如果係就真係太巧合啦,我都係用緊CX400
leave 發表於 2016-4-10 18:04

好巧合!
我都係用緊corsair!

你隻A fan 嘈唔嘈呢?
係唔係拉條線出黎插底板或者4pin轉3pin度?

好巧合!
我都係用緊corsair!

你隻A fan 嘈唔嘈呢?
係唔係拉條線出黎插底板或者4pin轉3pin度? ...
cagali2 發表於 2016-4-10 22:15

我都係拉條3pin線插落底板,用底板控速。全速1500rpm有少少嘈,不過絕大部分時候佢都只係行緊1000rpm,相當安靜。