[散熱器] 用N400機箱求有咩CPU風扇介紹

用N400機箱求有咩CPU風扇介紹
I5 4440
底版 ASUS H87-PLUS
thx

平平地212X /Tranquillo都係熱門型號, 放得落亦夠壓粒U
~$250左右

你機頂有冇裝風扇?
如果用呢類12cm塔係呢個箱, 機頂果度大多數要用薄扇, 唔係會頂/ 太炆

仲有如果你唔太會搞CPU風扇轉速, 因為頂速問題, Tranquillo會靜過212X

N400機箱頂自加多左2把12CM風扇(記得係正都買CM風扇有LED果隻唔知係咪薄身)
會唔會唔夠位裝212X?

N400機箱頂自加多左2把12CM風扇(記得係正都買CM風扇有LED果隻唔知係咪薄身)
會唔會唔夠位裝212X? ...
raichu 發表於 2016-4-18 12:33

如果係正常厚度風扇, 應該唔得...
我之前都係用N400+U12P
底板個Socket位置亦同你好似
記得果陣要買SLIM 12係因為頂HS/個位太逼咁上下

我用h80igt 幾好。

會唔會唔夠位裝212X? ...
raichu 發表於 2016-4-18 12:33
其實無必要,本身212X 已經有FAN做對流效果,除非你諗住Cpu fan都係向上出風,後面唔裝fan

如果係正常厚度風扇, 應該唔得...
我之前都係用N400+U12P
底板個Socket位置亦同你好似
記得果陣要買SLIM  ...
Euterpe 發表於 2016-4-21 20:28

請問薄身係120X120X15?
我見一般都係120X120X25

請問薄身係120X120X15?
我見一般都係120X120X25
raichu 發表於 2016-4-25 10:14

差唔多
Slim 12係120x120x15.8

另外如#6所言

我之前機頂之所以上埋果2把既原因係因為積熱...
我U12P壓唔住粒2500K, 加上我要靜, 所有風扇都係1000轉, 包括機尾抽出
同埋之前玩UV, 頂上多2把SLIM亦好睇D

cm212X就夠

賣全新貓頭鷹 noctua f12 2000 pwm  (兩個風扇)

其中一個試用左一陣...(意密出價)