[風扇] 機箱風扇推介

用緊H440
想換左前置三把12CM

睇中左白蝠的12CM
見正X都係賣89

ching 有冇其他咁上下的風扇的推介?
最緊要安靜

本身用緊原裝? 要有燈?
要靜
平既可以試下, 但如果原裝冇咩問題不如唔好換
GELID Silent 12 1000轉 $44
GELID Silent 12 PWM 750-1500轉 $78

要靜得黎風量又大
NOCTUA S12A PWM 300-1200轉 $165
NOCTUA S12B Redux PWM 400-1200轉 ~$130內, 難買, 新高登頂樓可能有, 淘寶又得, 搵代理訂亦可

本身用緊原裝? 要有燈?
要靜
平既可以試下, 但如果原裝冇咩問題不如唔好換
GELID Silent 12 1000轉 $44
GEL ...
Euterpe 發表於 2016-5-10 22:57

係啊
本身用緊原裝的

原裝其實O唔OK嫁?
唔知原裝係幾多RPM

有冇燈都冇所謂嘅

係啊
本身用緊原裝的

原裝其實O唔OK嫁?
唔知原裝係幾多RPM

有冇燈都冇所謂嘅 ...
wg7fg9aj3 發表於 2016-5-11 00:40

FN V2 1200轉左右
其實你宜家原裝3入1出已經好夠
如果對外觀冇所謂, 我唔會搞咁多野
唯一個問題係你應該覺得嘈, 1200轉其實真係有d聲
你試下直插底版風扇位睇下調速減唔減倒速, 如果得既, 你落到800-1000轉應該就會靜好多

如果對外觀冇所謂, 我唔會搞咁多野
唯一個問題係你應該 ...
Euterpe 發表於 2016-5-12 00:37

板冇咁多插位
準備買條一開4 嗰d 黎接起佢地
個原裝都唔算大聲

其實係想做個對流好d 姐
打起機gpu d 熱好似局左係中間