[散熱器] 請問顯示卡如何降低溫度?

我用緊msi r9 280x
打機果時平均90度最高試過100度
有冇方法可以降溫?

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

直接方法係調高風速,嘈同熱2揀1

直接方法係調高風速,嘈同熱2揀1
kcto 發表於 2016-7-7 11:18

風速試過調高但係效果唔多好

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

換顯卡或者換散熱囉..
danny427 發表於 2016-7-7 11:12

我都想換散熱,但係琴日出黃金問左好多間都話冇顯示卡散熱

師兄有冇機箱內籠睇睇?
可以試下喺display前面
放把12cm幫下手。

師兄有冇機箱內籠睇睇?
可以試下喺display前面
放把12cm幫下手。
shimanong 發表於 2016-7-7 13:21

今晚收工影張相放比你睇睇

我用緊msi r9 280x
打機果時平均90度最高試過100度
有冇方法可以降溫?

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 -  ...
天雪和也 發表於 2016-7-7 10:43

其實用得A 卡預左夏天會勁熱,想凍d 咪水冷同埋機箱散熱搞好d

其實用得A 卡預左夏天會勁熱,想凍d 咪水冷同埋機箱散熱搞好d

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - i ...
ualkohuihc 發表於 7-7-2016 15:25

乜依家A卡 full load去到90-100咁跨? 定係本身佢case內問題?

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - i ...
ualkohuihc 發表於 2016-7-7 15:25

我都想裝個水冷比佢
請問用邊隻型號水冷同埋邊度有得買呢?