[改裝] 低成本Router 散熱

新買隻Router自從刷左Merlin firmware之後
一直好熱情, 超過80度
唯有搞搞佢

雜物架$12, 2把Lian Li超慢風扇(剩餘物資), 用舊router火牛俾電
IMG_20160809_010558 (Medium).jpg

IMG_20160809_013027 (Medium).jpg

冇冷氣下, 總算降左20度

新買隻Router自從刷左Merlin firmware之後
一直好熱情, 超過80度
唯有搞搞佢

雜物架$12, 2把Lian Li超慢風 ...
cccccctt 發表於 2016-8-9 01:24

你條友仔潛左水9世都唔蒲一次頭,終於見你又再開POST了。
估唔到今年熱到連你都要浮上面了。

但係咁樣開7X24,會唔會太光?不如剪左D LED啦。

呢個方法幾好...但好光

用5V扇直接USB囉電好過,12V牛既電唔少

我都有幾把剩餘物資..但就係唔知點比電佢..

我就用NOTEBOOK的散熱座, 唔使自己整.

冇冷氣下, 總算降左20度
cccccctt 發表於 2016-8-9 01:24 AM

如果只著一把效果如何?

唔隔塵??

你條友仔潛左水9世都唔蒲一次頭,終於見你又再開POST了。
估唔到今年熱到連你都要浮上面了。

但係咁樣開 ...
tonychoi 發表於 9/8/2016 09:20

人老左, 冇搞散野ma

如果只著一把效果如何?
TH30 發表於 9/8/2016 13:26

試過用單把U.R.VEGAS 去吹, cpu差不多
但係wifi會高溫d

唔隔塵??
1112311123 發表於 9/8/2016 13:41

呢d風扇我有一堆, 封塵換左佢就得

用5V扇直接USB囉電好過,12V牛既電唔少
DGCNYO 發表於 9/8/2016 10:30