[散熱器] CM T400i純開箱(26/9更新上機溫度

26/9更新:
星期六幫個朋友上左機, idle 30幾度, 行intel burn test standard 61度左右(sorry冇cap圖
風扇全速得千四轉,紅燈唔算好光,靜但係冇咩力,有需要可以自己換過隻
樓下有師兄講左,呢隻exactly係香港隻212LED,包裝一樣得個名唔同左,勝在夠平(計埋運費埋單HK$150左右,呢隻香港做緊HK$250左右
平時淘開野又有需要都OK,特登去買就...

朋友話粒i5個原裝散熱好雞,idle成50度(新i5原裝係鋁底
搵佢試(偽)新野
盒面,寫明intel CPU專用(另一隻T400包埋AMD扣具)

背面,殘體字 (T400,應該大陸特供)

開箱,吸塑包裝

配件盒,manual

扣具,冇咩特別,散熱膏唔知係咩貨色

本體,配紅色LED風扇(冇通電試),根本就係Hyper 212 LED,不過熱管好似淺色左,鍍銅?

底部,4熱管

manual,淨圖,怕你係文盲

背板,呢樣差D影漏,佢放係吸塑後面

有得較位,就返唔同SOCKET

以上

買了多少錢

買了多少錢
lovekim2046 發表於 2016-9-12 17:35

人仔98,未計運費

幾多度?

幾多度?
k107044 發表於 2016-9-12 23:38

要等朋友上左機先,應該唔會差212x太多

回覆 5# kenchow1989

個扣具都同212X差唔多一樣,係212X個銅底空隙少D,應該好少少

膠扣具?

回覆 1# kenchow1989

WA~個背板係賿黎?!!!!
怕導電所以咁設計?

膠扣具?
cohenming 發表於 2016-9-13 23:44

回覆  kenchow1989

WA~個背板係賿黎?!!!!
怕導電所以咁設計?
badpkhk 發表於 2016-9-14 00:46

係轉左膠背板,但同212X差唔多,都係夾三文治方式上好4粒絲帽同背板係底板,再擰螺絲上實散熱器扣具