[散熱器] 咩型號散熱器

搵到個散熱器,但唔知咩型號啱用?
以為係AMD,但係腳位長闊都唔啱,
用尺度大約係 75MM X 103MM
想問下有冇CHING知道係邊款系列CPU啱用。

回覆 1# hweaiidi

唔係方便扣,感覺應該似775嘅

回覆 2# chromechan

775腳位四邊都係一樣長度,應該唔係。

AMD 起咗個座出來,直接上板用?
定socket 604?

回覆 4# readonlymember

我係二手買粒amd cpu個賣家跟個咁嘅散熱比我,擺上塊底板到都唔啱位。
好在自己有散熱器係屋企,唔係又要買。
其實會唔會係amd廠機專用散熱?

回覆  readonlymember

我係二手買粒amd cpu個賣家跟個咁嘅散熱比我,擺上塊底板到都唔啱位。
好在自己有 ...
hweaiidi 發表於 2016-10-13 19:43

邊有專唔專廠機用,都係果隻socket

AMD裝CPU個座外面咪有個膠座既
個膠座拆得既,有D係上螺絲有D係膠扣扣住
https://www.youtube.com/watch?v=jYPO8SXM4pY

睇下上膠座個窿位,裝唔裝到隻heatsink

回覆  hweaiidi

唔係方便扣,感覺應該似775嘅
chromechan 發表於 2016-10-7 21:23

"特級會員" 講左句775...差d嚇壞寶寶我!!!!!!!!

ching 一定系amd高手...未用過intel u

回覆 7# 神田傲

我未用過咁舊CPU就真

同埋感覺『似』唔代表係,特級會員又如何?都會有可能犯錯,都會需要學習架....

"特級會員" 講左句775...差d嚇壞寶寶我!!!!!!!!

ching 一定系amd高手...未用過intel u ...
神田傲 發表於 2016-10-13 22:06

去一轉epc$區放野,做埋長老會員都仲得添

邊有專唔專廠機用,都係果隻socket

AMD裝CPU個座外面咪有個膠座既
個膠座拆得既,有D係上螺絲有D係膠扣扣 ...
readonlymember 發表於 2016-10-13 21:41

我而家用緊個散熱唔係原裝,所以底座已拆,一擺落去完全唔啱位,
其實原本係唔跟散熱係我叫個賣家比埋散熱我,唔知佢係咪求其搵個比我。