[風扇] [開箱]購自台灣的 REEVEN SIX EYES II

最近身痕買左部HP ML350e Gen8 v2, 開機噪音有如飛機降落。
另外,希望有更多溫度感應,令家中老人安心井允許主機長開7x24。
有見及此,求助Google 大神并開始留意EPC 既Ching 所用既fan controller。
發現大部份fan controller 都只係support 4組溫度感應連風扇。
唯獨 Reeven six eyes support 6組,但問題來了,在官網所見香港并沒有代理商!
帶住博一博既心態,Send Email 去廠問有咩方法可以係香港買到,廠既回覆係可以直接同佢地買。

落單後兩三日就寄左黎。 

正身

開箱,附送 7條溫度感應及6條4pin頭 for 插風扇

背面,有兩個各3粒可以用黎調教高過幾多度會響alert 同埋 面板顏色

正面,風扇調速可隱藏與面板平排

測試中... 調速器可關掉風扇

上機,因為風扇未到既關系,只係用左各個溫度感應。

最後多謝收看~

Gelid個fan controller咪感溫+6 fan囉,
話說師兄e款幾$?

Gelid個fan controller咪感溫+6 fan囉,
話說師兄e款幾$?
shimanong 發表於 2016-10-16 13:52

係咩... 我記得係A君個post 到睇係4感溫... 可能我眼殘
連運費 USD$ 49

最近身痕買左部HP ML350e Gen8 v2, 開機噪音有如飛機降落。
另外,希望有更多溫度感應,令家中老人 ...
happy1234 發表於 2016-10-16 12:47

師兄呢個好正唔知香港有無得買?

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

師兄呢個好正唔知香港有無得買?

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone
nms2385 發表於 2016-10-16 18:27

我係佢官網就搵五到係香港有代理商...
五清楚有冇水貨

之前地牢死角有