[風扇] 求12CM紅光扇推薦

用左近4年(7X24) 2把紅WING 終於壽終正寢 (軸芯同鋼珠磨到平曬,半年前救過一次)

想換返12CM 紅燈的扇 , RPM最好有1500 , 唔太嘈都OK

之前見CHING分享過大陸有成個圈紅光的都幾岩心水, 不過香港又淨係得RGB版賣

想請大家推薦下重有無咩好介紹

我用緊Corsair ML140 PRO LED Red 140mm,唔錯幾好用,另外有12CM的版本 : ML120 PRO LED Red,應該都OK

ML120 PRO LED Red
Airflow : 12 - 75 CFM
Static Pressure : 0.2 - 4.2 mmH20
Sound Level : 16 - 37 dBA
Speed : 400 - 2400 RPM

6 天前 22:05

我用緊Corsair ML140 PRO LED Red 140mm,唔錯幾好用,另外有12CM的版本 : ML120 PRO LED Red,應該都OK ...
calebchik 發表於 2016-11-27 22:05

多謝師兄推薦,不過睇到價錢真係 " 嚇到心都離一離呀 "
價錢一把150都重可以接受到, 但呢隻雖然知佢值都係要PASS,,,,畢竟我口袋有限

回覆 3# fon2031990

af120

回覆 3# fon2031990

之前用過AF120 LED,價錢應該平D,都OK架!

AF120 LED Red Quiet Edition
Airflow : 52.19 CFM
Static Pressure : 0.75 mmH20
Sound Level : 25.2 dBA
Speed : 1500 RPM

5 天前 12:20

A fan

回覆 1# fon2031990

我個機箱裝了3個 ML140 PRO LED Red 140mm及3個Fractal Design Venturi HF-14

岩岩taobao sp120 好似70幾人仔一隻到 我都買左隻14 ML

回覆 8# erierieriko

ching這個是正版的嗎? 因為應該冇咁平喎~同埋個包裝好似唔係咁樣。

3 天前 23:43

回覆 9# calebchik

SP120會比較適合用係散熱器度,機箱風扇用AF120則會比較適合