[風扇] 海盜船信仰風扇開箱

話說本來全機都用緊WING12,14同WING12PL
但剛剛換電源線順便除塵時裝裝拆拆搞到有把PL有怪聲,滋滋聲
於是就比個藉口自己換晒全部  ,SP120,SP140及ML120,最貴係ML120,228一把,SP就130,140左右,淨買風扇都差不多成千蚊,不過拆ML120有埋防震軟膠,唔洗另外再痴,幾好
原本以為WING已經好正好靜,點知依家新FAN,同SETTING下,再靜左,溫度再低,2,3度,同物信仰再高左
仲有,海盜船D風扇條線全部無包網,走線方便D,但無咁耐用,有辣有唔辣
廢話講完 去圖

把ML120對比WING12PL 重好多

上機圖

隻sp120有無買埋個rgb控制器
聽聞唔駁控制器唔識發光

隻sp120有無買埋個rgb控制器
聽聞唔駁控制器唔識發光
find72 發表於 26-12-2016 02:01 PM

我隻係cheap cheap單色版,因為rgb好似得12cm,而我要14cm
同埋我都有諗你個問題,我就唔想用控制器,我係直駁底板
所以就買左呢隻cheap野

我隻係cheap cheap單色版,因為rgb好似得12cm,而我要14cm
同埋我都有諗你個問題,我就唔想用控制器,我 ...
pang1987 發表於 2016-12-26 14:12

明白了
原來sp120都有分單色同rgb
灣仔數字場好似賣緊118
14cm就128
同埋ml120原來用磁浮 所以貴成百

係幾正 師兄係邊到買

其實wing扇吱吱聲,加啲雪油在軸心上,就搞好,咁簡單。
如gelid可出有rgb又可拔扇頁就好了。

其實wing扇吱吱聲,加啲雪油在軸心上,就搞好,咁簡單。
如gelid可出有rgb又可拔扇頁就好了。 ...
hpdeskjet3325 發表於 2016-12-28 13:08

7*24的話只頂到半年,要斷尾就要換扇

7*24的話只頂到半年,要斷尾就要換扇
aldanaa 發表於 2016-12-28 14:56

我每天平均8小時左右
4,5年前買左兩把wing12pl 用到現在仲好正常

算啦。其實壞唔壞唔係重點
重點係玩新野