[改裝] 人生第一次,加自制土炮twin frozr vii

今日換SDD既時候發現用左幾年既MSI GTX670 PE 壞左一個風扇,重話係雙滾珠
真係人生第一次用到壞風扇,以前都係未壞就換
所以用次前淘返黎幾蚊雞既8CM PWM改裝,

首先CUT左個外框,點知唔小心扯斷左個藍色線,就用辣雞辣返佢,手工好差,求其痴實左就算,好彩最後冇問題

再黎用萬用既索帶索實,估唔到咁好用,可以索到好實,個支架啱啱好FIT哂,大少少都唔得

再駁埋條顯卡小4PIN轉2普通4PIN

完成!

上機 ,比之前低左八九度

師兄好手藝
比著我就直接買個DISPLAY HS
或者用,PCI位轉加兩把12CM風扇吹住D鋁片就算
兩樣野ASHOP都有得賣

手藝係差左啲, 不過最緊要用到, 同自己都滿意就OK..

師兄好手藝
比著我就直接買個DISPLAY HS
或者用,PCI位轉加兩把12CM風扇吹住D鋁片就算
兩樣野ASHOP都 ...
hkjake 發表於 2017-1-18 15:21

同意

買個扣 上兩把12cm fan係下面吹仲好

支持土法, 我都成日咁做, 識野揀液壓軸AVC, 又涼又靜又耐用, 0.35A可以去成好高轉, 一般PWM都唔會去到.

engineer

土炮得黎夠平 實用

淘佬買原裝風扇都唔洗50,咁辛苦自己做咩

淘佬買原裝風扇都唔洗50,咁辛苦自己做咩
CerveloK 發表於 2017-1-23 18:44

笑左