[散熱器] socket 2011-3既CPU用邊隻風冷好?

socket 2011-3既CPU用邊隻風冷好?

另外2011 同2011-3既風冷係咪可以共用?

Q1.CPU型號
Q2.可以

你如果係想買散熱器比粒CPU, 最好比埋預算同限高(或者比個機箱型號)
最高性價比/散熱效率/最靜/最型/最貴?
你個要求係咩先

順便比埋個CPU 型號黎?

你如果係想買散熱器比粒CPU, 最好比埋預算同限高(或者比個機箱型號)
最高性價比/散熱效率/最靜/最型/最貴?
...
erinnerung 發表於 2017-1-25 10:26

如用E5-2683v3
用風冷夠唔夠?
預算$300有冇選擇?

如用E5-2683v3
用風冷夠唔夠?
預算$300有冇選擇?
ccckkkx3 發表於 2017-1-26 18:00
212夠啦

如用E5-2683v3
用風冷夠唔夠?
預算$300有冇選擇?
ccckkkx3 發表於 2017-1-26 18:00

D14風冷首選

回覆 4# ccckkkx3

唔係OC, 單塔已經夠
不過你個箱夠唔夠位裝嫁? 唔好轉頭話太大裝唔到  
支援2011腳 的散熱器比較少(不過多數可以另買2011腳)
212X 停產, 得返LED版本, 中央田報價$268
裝個陣容易介手, 出明易裝難拆, 睇你La

唔要212x, $300樓下可以買呢個, A SHOP價
Gelid Tranquillo Rev.4  --- $260  --> 要另外買腳
GELID LGA 2011 Clip --- $25

我唔超果時[email protected]只係5X度
哩加自組水試過超[email protected] 要70度尾,睇你點用粒U

2011  2011-3散熱器可以通用。性價比高ge推薦淘仔買大霜塔,200人仔左右