年三十晚壞水冷Corsair H100i v2

2016年12月12日上機,兩個月都未夠-之前用Antec水冷6年無出事,成千銀的垃圾
Corsair H100i v2開唔到機水冷頭LED著紅色燈, 隔一陣再開機見到個Pump 0 rpm,最垃圾係連跟機P120L PWM 風扇都出現-格格聲,年三十壞代理初七先開,打算買把Cooler Master: Hyper 212X頂住先
我新買焗換,各位師兄買水冷用呢個牌子真係要諗清楚。

我舊底都中過招,之後blacklist左賊船的產品

TT、姑媽、賊船一體水都有用,so far都冇乜問題

我就好彩,年廿八壞,都係泵壞,年廿九代理10:00開門即到換左新俾我.過年有機用.
壞嗰刻都幾突然,風扇突然轉速极限嘈到唔知發生乜事,之後畫面停左再開機就入唔到win.冷頭LED著紅色.
不過佢有五年保,而且今次壞左佢即換新俾我都算係可以接受.

我就好彩,年廿八壞,都係泵壞,年廿九代理10:00開門即到換左新俾我.過年有機用.
壞嗰刻都幾突然,風扇突然轉速 ...
chuyat 發表於 2017-1-28 11:19

係未同樓上師兄同一牌子, 若是真係要諗諗,

回覆 6# lmeil
完全一樣,係Corsair H100i v2.

回覆 5# mattzxc
有條跟機線插入底板usb位再裝Corsair Link軟件就ok啦.

Antec之前用過都好耐用, Corsair考慮過用..而家要諗一諗.

我已經放棄corsair好耐
而家coolermaster產品性價比高