[散熱器] 淘寶 AVC 6銅導熱管雙塔散熱器 (開箱文)

尋日朝早係順豐收貨, 估唔到75蚊人仔6導管雙塔散熱器咁價廉物美, 首先包裝一般, 產品造工幾好, 鋁片冇撞歪. 暫時出住開箱文先, 等到星期三先至得閒上機後, 再出測試報告.

真係幾正

taobao上面搵Tt Frio Extreme, EVGA 5五全銅熱管
呢兩隻性價比都好高
hui20299 發表於 2017-3-20 02:48

tt個隻大雙塔散熱都幾正, 雖然160蚊人子, 但係6熱導管+鏡面底, 考慮緊可能買埋佢, 留比下去砌Coffee Lake用.

至於EVGA 5, 佢好似係超顔3代工, 我唔肯定.

真係幾正
孤寂使者 發表於 2017-3-20 08:20

AVC 6導管淨散熱買69蚊人仔咋, 不過你要揾風扇扣具.

樓主有冇LINK?

可唔可以做理燒機測試?

樓主有冇LINK?

可唔可以做理燒機測試?
jkfung08 發表於 2017-3-20 10:58

淘寶輸入AVC 6散熱搜尋啦.
https://shop155936214.world.taob ... 015080705.12.MlQHBb

星期三或四先得閒上機, 等等.

EVGA:
此款散热器是EVGA进军中国的款散热器,分别有AVC(奇宏)与超频三代工,小店所卖款为AVC代工款 ...
hui20299 發表於 2017-3-20 12:12

剛剛係淘寶落咗單, 買EVGA 5 5熱導管大塔散熱器, 售價幾吸引, 只係160蚊人仔兼免內地運費, 賣家存貨剩番4件 (尋日仲有7件), 收貨後再做開箱文, 買定下年砌新機用.