請問 1155 cpu intel 原裝風扇 代替品

小弟爬文,知道 新高登或許有原裝風扇賣! 現請教 ching 如果冇, 有冇其他代替品? 最好喺把風扇靜過原裝風扇但散熱不差過原裝,謝謝!

小弟爬文,知道 新高登或許有原裝風扇賣! 現請教 ching 如果冇, 有冇其他代替品? 最好喺把風扇靜過原裝 ...
Midas 發表於 2017-3-27 11:47

新高登我買過15元原廠新散熱,還要是i5那款銅芯散熱,另外代替品新高登二樓有一間專賣風扇及散熱的,自己去找一找

via HKEPC Reader for Android

C大媽有... 200左右

回覆 3# 冰水半糖

小弟初哥,請問 C大媽 是否 Cooler Master?

網上爬文,請問下面嗰個 OK 嗎? Gelid SlimHero 都喺 199 蚊

Gelid SlimHero

回覆  冰水半糖

網上爬文,請問下面嗰個 OK 嗎? Gelid Sli ...
Midas 發表於 2017-3-27 13:13

Yes, & 應該 OK

回覆  冰水半糖

網上爬文,請問下面嗰個 OK 嗎? Gelid Sli ...
Midas 發表於 27-3-2017 13:13

你用I3,I5 NON K CPU一定夠

回覆 1# Midas

淘寶大把替代品啦,  好似下面個隻AVC都只係27蚊人仔咋...

回覆 8# spooky

Ching 你呢一隻圓形 heat sink 我搵唔到, 搵到嘅都喺四方的。 請比條淘寶連接我, 謝謝!

回覆  spooky

Ching 你呢一隻圓形 heat sink 我搵唔到, 搵到嘅都喺四方的。 請比條淘寶連接我, 謝謝! ...
Midas 發表於 2017-3-30 22:43

有不同套餐, 塑膠背板或金屬背板, 高速或恒速風扇, 價錢由27-36蚊人仔, 我個人睇法買金屬背板配高速PWM風扇, 呢個組合只係36蚊人仔, 係最抵玩.

https://world.taobao.com/item/42 ... 185032079.18.QtJwni