買 有 Display Port 既 Monitor, 大家知唔知有什麼 model. 邊處 有得賣.

DELL

你睇下市面有幾個有Display Port Output既卡先啦
送轉頭都係送Hdmi
DP完全比HDMI既宣傳攻勢壓下,呢2年抬得已頭已經叫係感話
仲有大把人唔知咩叫Display Port

原帖由 OICQ 於 2009-3-8 00:30 發表
除左 dell 呢, 香港唔係乜都有嫁咩.
無其他品牌啦.
點解 Display Port 出左 n年, 都禁難買到
有 Display Port 既 LCD Monitor 架.

雖然 Standard 喺 2006 年 5 約設計,2006 年 Pass 1.0 版本。
不過 2008 年底先出現第一個板載 DisplayPort 顯示卡產品,2008 年 1 月 Dell 先開始發表全球第一個 DisplayPort 顯示屏,你仲想點?

附上支援 DisplayPort Monitor 列表一個:
  • Dell 3008WFP 30"
  • Dell 2408WFP 24"
  • Apple LED Cinema Display
  • HP LP2275w
  • HP LP2475w
  • HP DreamColor LP2480zx
  • Eizo ColorEdge CG242W

原帖由 shingzhk 於 2009-3-8 00:34 發表
你睇下市面有幾個有Display Point Output既卡先啦
送轉頭都係送Hdmi
DP完全比HDMI既宣傳攻勢壓下,呢2年抬得已頭已經叫係感話
仲有大把人唔知咩叫Display Point

我都唔知咩叫 Display Point.......

淨係識 Display Port

原帖由 Marshall 於 2009-3-8 00:42 發表

我都唔知咩叫 Display Port.......
淨係識 DisplayPort

兩個字無分開o架......

Eizo 有~~
條cable有得賣未?

原帖由 Marshall 於 2009-3-8 00:42 發表

哈哈,求其啦,成日都係手快打錯/類似就算
改返先