有關U2410 問題~ 用緊CHING 們請進~(已補相)

其實有冇用緊既Ching 發現左右2邊顏唔同~?
定係只係得我.. 發覺我個隻左邊係邊藍or 綠...右邊就係邊紅... -_-" .. .是否只有我一人~

最新情況update on 56#

第#104 有個小小jpeg test .. 可以download 黎 try 下.. 這是本人情況... 咁test 準確與否 我不知道
第2張就是做出黎既實況 P.s. 唔同mon 睇出黎可能有偏差
U2410 SETTING 亮同對比 都係50 %  , Adobe RGB mode ,
JPEG 既 係 都係RGB mode. photoshop 模擬出黎

沒圖沒真相

我是左邊籃色 右邊綠色 左下角漏光 但都很輕微 要細心看才覺 !

原帖由 4son 於 2009-9-1 07:55 發表
沒圖沒真相

其實唔係唔想出圖~..只係琴晚.. 未能成功用DC 仔(可能壞壞地)... 準確咁影出問題...
費事攪到好似 偏色偏得好勁咁~~今晚會再try try

原帖由 cckchanr32 於 2009-9-1 09:56 發表
我是左邊籃色 右邊綠色 左下角漏光 但都很輕微 要細心看才覺 !

我左藍..右紅..教唔返咁. 呢個就幾明顯..點解ips(正面)都變色?
我左下都有漏光.. but輕微.. 情況可以接受

如果是樣 你可以拍下相片 給Dell 看看他們 是否會換一個新的給你 不過你有心理準備 不一定會比你現在用的好! :funk:

原帖由 cckchanr32 於 2009-9-1 11:03 發表
如果是樣 你可以拍下相片 給Dell 看看他們 是否會換一個新的給你 不過你有心理準備 不一定會比你現在用的好! :funk:

有d咩比左右唔同色差...:funk: 其實左右唔同色上hkepc就會幾明顯~..
中間內文白色..左邊底色偏藍..右邊偏紅...怪怪的....唉~

咁大濟?
仲有冇其他Ching會咁?定係只係小數?

基本上我是白色底才看到好輕微變色 一般情況下無變色問題 漏光是在全黑色或看藍光碟時左下角會淡色少少 但已比上次2209WA好好多 (要回廠換)!三個角都漏光!

原帖由 cckchanr32 於 2009-9-1 12:32 PM 發表
基本上我是白色底才看到好輕微變色 一般情況下無變色問題 漏光是在全黑色或看藍光碟時左下角會淡色少少 但已比上次2209WA好好多 (要回廠換)!三個角都漏光!

仲有冇相係到??
幾嚴重先有得換?