我的U2410左邊偏綠右邊偏紅,應唔應該換?

我的U2410左邊偏綠右邊偏紅,應唔應該換?:funk:

原帖由 CTS6000 於 2009-9-1 10:33 PM 發表

問題要問自己,算唔算嚴重先?
因為而家換可能真係要等一段時間,近期既貨咁緊張

不過當然你可以選擇換,博下一部冇,或冇咁嚴重

原帖由 CTS6000 於 2009-9-1 22:33 發表

過吾到自已對眼當然要去換啦

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

有興趣入黎.. 睇下相.. 睇下係唔係大家都咁嚴重..

都係影得唔係幾好~~ .

原帖由 v_washome 於 2009-9-1 10:50 PM 發表
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

有興趣入黎.. 睇下相.. 睇下係唔係大家都咁嚴重..

都係影得唔係幾好~~ .

係"上下"?
係我錯覺?我就咁睇,自己好難睇得出(只係feel到隻色唔平均)
好似係中間紅

不過同樓上Ching所講一樣,唔o岩睇就換,

因為仲有保,你話事,
但此終dell要覺唔嚴重先會換,你可以嘗試講到好嚴重咁

原帖由 幻~影 於 2009-9-1 22:59 發表

係"上下"?
係我錯覺?我就咁睇,自己好難睇得出(只係feel到隻色唔平均)
好似係中間紅

不過同樓上Ching所講一樣,唔o岩睇就換,

因為仲有保,你話事,
但此終dell要覺唔嚴重先會換,你可以嘗試講到好嚴重咁

^^ 其實3張都係 .. Adobe RGB mode~ 2& 3 張睇得清楚d既.. 第2就打直左個mon

右上藍 or 叫做中間紅...

dell 會唔會借住隻同吋數既mon 用住先架~  ??.. 近排公司多野做. 要拎返home 做wor ~

唔係收左冇得用~~ 就

他們都是一換一的 新芒到了才會收回壞芒 不用怕!

要點test 遍色?
開一張全白的圖?

原帖由 Tdot 於 2009-9-1 23:52 發表
要點test 遍色?
開一張全白的圖?

係... 純白應該易睇d~... then 再張圖..移去另一邊..睇下發唔發覺有d唔同色~~

希望Ching 唔發覺..

原帖由 v_washome 於 2009-9-2 00:17 發表

係... 純白應該易睇d~... then 再張圖..移去另一邊..睇下發唔發覺有d唔同色~~

希望Ching 唔發覺..

開print做了一張1920*1200的全白圖, 好像未發現到問題