[開箱]DELL SP2309W

一個星期前上網訂左部DELL SP2309W,岩岩好一個星期就送到黎啦,
不過奇怪送上黎果兩個人居然係著住郵差制服,但係張單又寫係DHL送

好啦,唔講咁多,睇相先,不過屋企無DC,全部都用手機影,質素太差請見諒!

一大箱MON+一小盒電源線↓

耗能2級

打開個箱有張咁既紙,研究左D圖一陣先明白佢想我點拆E份禮物

背面↓

200萬像內置CAM,質素麻麻↓

觸控感測器按鈕,開關制對上果粒,我隻手指一接近就會著光

試機圖,手機影出黎變曬色

2048 x 1152 解析度檢視並列網頁

玩下GTA IV先

對比17"舊MON

加送一張

[完]

總結,第一次用16:9 MON,一拎出黎擺上台嚇左一嚇,勁大部.因為無E度D師兄咁專業,唔識得分E個係唔係一個好MON同D色令唔令,只係就咁易測左0光0死點,,D色明顯比以前既17" LG MON SHARP好多,一時未慣咁SHARP都要較暗D,唔係隻眼會好累...整體黎講十分滿意!!唯一不好就係如果我遲一日落訂就可以平多兩舊

另外想問D野,E隻MON可視角度好似一般,我打側小小睇就有D咁既奇怪現像

個MON D色有一部分變左曝光咁,我想問下係咪正常架??因為第一次用鏡面MON..

正常

TN panel的可視角度一值是為人咎病

多謝分享
想問下樓主個mon反光嚴唔嚴重?
小弟都睇中呢部

原帖由 mkchan 於 2009-9-4 16:26 發表
正常

TN panel的可視角度一值是為人咎病

我都知TN比IPS可視角度一定小,
不過唔知係咪鏡面會更加嚴重呢,以前用隻17"唔係鏡面都無咁覺....

原帖由 Alan0808 於 2009-9-4 16:29 發表
多謝分享
想問下樓主個mon反光嚴唔嚴重?
小弟都睇中呢部

我支燈係個MON後面,所以無反到支燈,如果個MON唔係對住支燈,都無咩問題,著左MON就見唔到自己個樣

原帖由 kaho_bb 於 2009-9-4 16:37 發表

我支燈係個MON後面,所以無反到支燈,如果個MON唔係對住支燈,都無咩問題,著左MON就見唔到自己個樣

著左  睇黑色全屏咪一樣見到

actually this mon is very suitable for me
but i really care about the reflection
sigh............
thinking about u2410 as well
but the reviews are really not that positive

sp2309w   vs   u2410
difficult to choose lol

原帖由 Alan0808 於 2009-9-4 17:19 發表
actually this mon is very suitable for me
but i really care about the reflection
sigh............
thinking about u2410 as well
but the reviews are really not that positive

sp2309w   vs   u2410
diffic ...

兩部唔同級數,價錢都爭好遠WO
有錢梗係唔駛諗都U2410啦...

樓主咁你買左幾錢?

原帖由 kcthriller 於 2009-9-4 18:38 發表
樓主咁你買左幾錢?

27/8落訂買$1999,我比完錢第2日跌返去年度$1799,打上CS要求減價/退貨不果
不過9月1個價又上返$1999,條氣即刻順返D
DELL D海鮮價真厲害!!!我諗應該係月尾要追數所以會減一減...