[急]mon d 字濛...

求救, 我日買左lg w2353v, 23吋, 16:9 , 我部主機係幾年前買好舊架~

display card上唔到1920x 1080, 其他解像度都好濛~~~~

咁我最後亂較左1280x 1024, 用4:3睇, 個比例ok

但唔知點解d字十分濛, 我已經較到(120dpi)

緊係濛la, 都唔係點對點.
行番1920X1080先睇清楚D字

大大, 有冇可能唔換display card之下清楚返....??

附上圖片一張...d字好似宿埋左一舊咁呀...d icon都係=.=

原帖由 wariowario 於 2010-1-9 16:40 發表
大大, 有冇可能唔換display card之下清楚返....??

附上圖片一張...d字好似宿埋左一舊咁呀...d icon都係=.=

你就咁 print screen 我地睇唔到蒙

係咪個mon未set好?
lcd mon多數有個auto制黎set番mon o既解晰度

因為你張圖我地睇好清楚, 而你睇到199的話就多數係你個mon問題

原帖由 wingo 於 2010-1-9 16:49 發表
係咪個mon未set好?
lcd mon多數有個auto制黎set番mon o既解晰度

因為你張圖我地睇好清楚, 而你睇到199的話就多數係你個mon問題

回上面巴打..d字大粒左, 但d筆劃宿埋一舊咁, 而家部相機影唔清=.=

有呀, 但auto粒制話change revoultion to 1920 x 1080p ,按完冇用...

但我駁notebook(新機)係完全冇事的

你張係咩顯示卡呀?
應該唔關你個mon事

update latest display driver

更新你張display card 既driver應該得
我之前都係咁...不過點都差d

更新左, 而家都叫好左些少

另外, 我用NOTEBOOK(新機)駁,用1080做SETTING, D字好清, 但D字好細, 睇到眼盲=.= ,有冇巴打有相同情況發生 ???

大MON好似唔係咁岩我:funk: