買電視,求推介

40-42吋idtv,
要大牌子,唔要samsung
可以唔要3D,
$10000樓下,
最好made in japan,
mic唔好搞我,成龍都唔買

用黎睇電視, 打機(wii,ps3), 博電腦睇戲

求ching推介
thx a lot

香港大牌子可以嗎?

香港大牌子可以嗎?
oldtreenew 發表於 2011-9-13 16:23

no problem,plz let me take a look

Panasonic Plasma TH-P42V20H
http://www.panasonic.hk/av/chinese/tv/model/th-p42v20h.aspx
42",官價:$12980~街價應該唔洗一萬~
又係iDTV,又可以錄影,仲要係MIJ~
睇電視,打機,駁電腦~

睇電 ...
microware 發表於 2011-9-13 16:44

agree

街價8千尾 NOW

睇 ...
microware 發表於 2011-9-13 16:44

有冇d LED電視推介?比較下
thx ching

有冇d LED電視推介?比較下
thx ching
ching0419 發表於 2011-9-13 17:44

LED根本做唔到PLASMA嘅顏色~
要求顏色嘅話,就唔會考慮PLASMA~

我有親戚買咗部SAMSUNG嘅LED,啲色同SHARP比較,好怪,紅色太紅,青色太青,青得嚟好假~=.=""

但唔知呢個係唔係SAMSUNG LED TV嘅通病,當去到啲快嘅畫面,佢又好似快過龍=.=""

但SHARP啲LED TV啲色都係做得返以前嘅自然~但都唔平~
LC-40LX710H 都係一萬蚊左右~

TH-L42E30H
http://www.panasonic.hk/av/chinese/tv/model/th-l42e30h.aspx

~$8xxx- 9xxxx
日製面版,機身可能係東南亞

我大好多朋友買左 LED iDTV 都讚好,睇黎都係大勢所趁,諗得過。

LED根本做唔到PLASMA嘅顏色~
要求顏色嘅話,就唔會考慮PLASMA~

我有親戚買咗部SAMSUNG嘅LED,啲色同SHAR ...
microware 發表於 2011-9-13 17:53

我都鐘意Plasma,不過老母話鐘意led...
咩'LED新d,多人買d,d色䚍'
搵日帶佢落街睇下,
anyway,THX
(有冇d理由可以秒殺佢令佢唔鐘意led