終於忍唔到手係淘寶淘咗隻 WU2

本身想買 WU6 但好可惜無晒. 店主亦表示唔會再入貨. 所以買隻細細哋試吓先. 為 27" 的 WQ1 做準備. 今日應該會開始寄. 等開箱吧! 運費店主話大約百幾蚊左右. 用到付. 所以暫時未知.

WU2 是什麼?

回復 1# dickylou1987

幾錢?

WU2 是什麼?
tehkd 發表於 2012-5-24 13:37

LM240WU2
LM240WU2这是一块用在Apple iMac上面的屏幕,是LG非常经典的IPS屏,白色非常纯正。

1920 *1200 full 1200p高清分辨率
CCFL背光 铝合金外壳
16:10 IPS 8-bit面板 可调背光
400 cd/m^2 (Center 1 points) 高亮度
R/L 178(Typ.), U/D 178(Typ.)) 广视角
可升降、旋转底座(可选显示器悬臂)
防眩光处理
HDMI+DVI+VGA+色差+音频I/O接口

引用佢公司個網: 本身 WU6 仲正. 但可惜已經唔會再番貨.

回復  dickylou1987

幾錢?
oldtreenew 發表於 2012-5-24 13:41

RMB1371 MON+HDMI+木架的價錢. 運貨用到付. 佢話大約百幾蚊. 我預兩舊. 當 RMB1600 吧! 貪佢有 16:10 1920X1200 同埋個鏡面. 應該星期一我可以收到貨.

仲有個重點就係 WU2 有 HDMI 版. WU6 淨係得 DP 版. 所以我先買一隻試吓較果先. 如果 OKAY 暑假再買多隻 WQ1 即係 27" 返屋企.

我想知現在有邊隻mon係用緊LM240WU9??

WU6用得好開心飄過~

lm270wq1用得好開心飄過

WU6用得好開心飄過~
enzyme 發表於 2012-5-24 20:16

而家想買都無了!不過我目標係 WQ1 呢隻都唔算係我用的,不過有得唔洗自己出錢又有得睇吓效果就梗係小試牛刀先。請問你用咗幾耐?