同步問題

請教各位CHING
我部NB既resolution 係1366X768
我另外有隻10"左右既芒仔係800X600
我想同步佢地既時候,會變左2隻都係800X600
請問有咩方法/有咩設備可以令到2隻芒同步顯示得黎又可以各自用最大既RESOLUTION?

回復 1# taylor1986

我notebook 1366x768 Lcd 1920x1080
但同步時都只1366x768 僅LCD時才會1920 我想顥卡得一張有點難實行

同步顯示一定會遷就各個屏幕可以支援的解像度,除非兩/多個屏幕所支援的解像度、刷新頻率相同,否則就無任何解決方法

如果各自最大resolution, 咁仲點叫做同步
同步意思係兩邊既影像content一樣喎

定係你指伸延mode?

如果各自最大resolution, 咁仲點叫做同步
同步意思係兩邊既影像content一樣喎

定係你指伸延mode? ...
KinChungE 發表於 2012-5-30 00:08

THX咁多位CHING
的確我係想同步,唔係延伸
明白會同步埋RESOLUTION呢樣野
不過我想睇下市場上
會唔會有賣一D產品可以令到2隻芒各自各用最大RESOLUTION
唔該曬你地先

THX咁多位CHING
的確我係想同步,唔係延伸
明白會同步埋RESOLUTION呢樣野
不過我想睇下市場上
會唔會有賣 ...
taylor1986 發表於 2012-5-30 15:05

兩隻各自resolution
Mac OS X既Resolution Independent就係

兩隻各自resolution
Mac OS X既Resolution Independent就係
KinChungE 發表於 2012-5-30 15:43

CHING既意思係WINDOWS唔得?

CHING既意思係WINDOWS唔得?
taylor1986 發表於 2012-5-30 16:26

唔得
你諗下, 兩個都唔同resolution, 咁究竟要Mon 1放大, 定Mon 2縮細先?
Mac果個就係做左縮放, 會檬左
根本同兩邊輸出唔同像解像度同步冇分別
唯一好處係同步只能放大, Mac果個縮細都可以

唔得
你諗下, 兩個都唔同resolution, 咁究竟要Mon 1放大, 定Mon 2縮細先?
Mac果個就係做左縮放, 會檬左
...
KinChungE 發表於 2012-5-30 16:31

唔該曬CHING!!!