雙mon問題

小弟用緊asrock 890gx extreme 4
一直用dvi駁緊去個mon度
想問可唔可以駁多條hdmi落電視
令電視同電腦個mon同時輸出?

另外如果唔得既話,
可唔可以, 例如
用用下電腦mon想睇片,
就直接轉去電視輸出?

DVI+HDMI同時輸出唔得, 除非你加display
切換就冇問題

切換就冇問題
KinChungE 發表於 2013-5-18 15:59

請問師兄可以點樣較切換??
我用緊onboard hd4290
但係我係ccc搵唔到

切換就冇問題
KinChungE 發表於 2013-5-18 15:59

我而家駁左dvi去個mon
駁左hdmi去電視
如果兩個一齊駁住, 就得電視有畫面, mon冇
靜係駁住dvi, mon先有畫面
兩個駁住果陣, 電腦都靜係話偵測到一個監視器
點先可以切換係唔同地方輸出?

我而家駁左dvi去個mon
駁左hdmi去電視
如果兩個一齊駁住, 就得電視有畫面, mon冇
靜係駁住dvi, mon先有畫 ...
oscartsang 發表於 2013-5-18 16:21

Windows Key + P

Windows Key + P
KinChungE 發表於 2013-5-18 16:25

我4個禁晒都唔得
其中最後果個"僅有投影機"
禁左之後, 兩個都黑屏
然後電視出番畫面, 話無法連接投影器..

我4個禁晒都唔得
其中最後果個"僅有投影機"
禁左之後, 兩個都黑屏
然後電視出番畫面, 話無法連接投影器.. ...
oscartsang 發表於 2013-5-18 16:33

咁似乎係你塊底板問題, 唯有加display card

HD4290即係890GX,以當時AMD內置顯示技術係唔能夠將DVI同HDMI同時輸出(AMD 6/7/8系),只能任擇其一

其實本咩料都講得非常清楚,只要多加留意就無問題
螢幕擷取畫面 (89).png

咁似乎係你塊底板問題, 唯有加display card
KinChungE 發表於 2013-5-18 16:35

想好奇問係佢塊版咁o岩唔得定所有都唔得??
因為我而家用緊 asus 冇問題