[教學] SONY服務部真係好好

早前, 我講左買了兩部32HX750, 一部零光零死, 另一部有兩點死點,
有問題個部, SONY同我講可以要求百記換一部新機俾我,
但百記已無全新貨, 個兩點又唔係明顯, 所以無退錢, 要左部機.
幾日後, 即係今日, SONY打電話來, 問我百記怎樣處理,
我同佢講百記無新機, 我要左部機, 跟住佢話同我換塊PANEL, 我話用一段時間再決定換唔換.
話晒都係新機, 佢幫我記錄住我部機情況, 如果真係要換PANEL, 就打佢既直線電話.

SONY服務部真係幾好, 會主動打電話問我.

早前, 我講左買了兩部32HX750, 一部零光零死, 另一部有兩點死點,
有問題個部, SONY同我講可以要求百記換一 ...
風仔風仔 發表於 2013-6-4 19:26

sony has the panel, no reason not to replace the panel

新買仲要唔一換一
仲叫做好服務?

因為32HX750係水尾, 百記, SONY已無全新貨.
細鋪點解會仲有貨既, 佢地係邊到拿貨嫁????

換pannel一換可能成個月都返唔到泥

新買仲要唔一換一
仲叫做好服務?
bcoobcbco 發表於 2013-6-4 19:48

呢個case係百記冇貨, 同sony沒關

換pannel一換可能成個月都返唔到泥
sky93594 發表於 2013-6-4 20:51

32好似係現場換架喎

兩點死點都有得換?sony包幾多點?

兩點死點都有得換?sony包幾多點?
C-Leung 發表於 2013-6-4 21:04

可能只係百記無貨迫住同樓主換零件者
或者百記叫佢地換都唔出奇~無人知架喎

死點係中間偏右5吋和右下角, SONY最初話無得換, 我打左幾次電話煩佢,
所以俾我換, 但最後百記, SONY都無全新貨.
細鋪仲有貨, 佢地邊到拿貨嫁?????