[操作疑難] 岩岩入左PLAYSTATION 3D DISPLAY, 但有問題想請教下

我見而家$11XX買到,所以買左個黎玩, 用係PS3度 D色好靚

但用係PC度就好怪, 我DISPLAY CARD 係 amd r280x

但我一set佢做1080p 60hz佢就勁反白同 d色好差

set佢做1080p 50hz, 反白問題冇左, d色好靚,

但玩某d game會自已變返1080p 60hz, 之後反白同顏色問題又出現返...

我有用dvi to hdmi 既轉換頭的, 唔知係咪咁出左問題

仲有可唔可以係電腦用到3d功能的?? 唔該咁多位:)

岩岩試左用HDMI直插就解決左問題

但我本身DISPLAY個HDMI係駁電視的

我想問ATI個專用DVI TO HDMI轉接頭係問會解決到問題?

同埋係邊有得買, THANKS

你個mon邊度有得買?可否pm我。接電腦效果如何。怕唔怕勁反光

信和電氣良品有

我本身個都反,可能慣左,冇咩野

信和電氣良品有

我本身個都反,可能慣左,冇咩野
Sonic817 發表於 2014-6-18 19:24

你出唔出到1080p 60hz 係電腦, 同埋有冇試過黑屏

唔知關唔開RGB 全彩事

試下手動set rgb full range

唔知關唔開RGB 全彩事

試下手動set rgb full range
wing1234 發表於 2014-6-18 21:03

想問係邊度較架?

我見而家$11XX買到,所以買左個黎玩, 用係PS3度 D色好靚

但用係PC度就好怪, 我DISPLAY CARD 係 amd r280x

...
Sonic817 發表於 2014-6-18 13:59

set to ycbcr444
    no thx

set to ycbcr444
    no thx
hkbaby 發表於 2014-6-18 21:18

如果用左個雜牌轉頭,會冇左呢項SET :(

如果用左個雜牌轉頭,會冇左呢項SET :(
Sonic817 發表於 2014-6-18 09:21 PM

如果係A卡使用非原裝HDMI轉頭,CCC會偵測到並且會強行以DVI PC模式輸出
但剛才搵番呢隻3D mon資料,機身內置輸入源(HDMI/色差)都局限顯示YCb(Pb)Cr(Pr),意味住應該無法正常輸出RGB模式色彩