有咩MON有不閃爍?READER MODE?

本身對電腦時間比較昨長, 所以想要不閃爍+READERMODE

請問LG 24MP56HP既對比度?
官網寫對比度係=1000:1
對比度(DFC)= 5M:1
佢個版面係幾BIT架???
佢個READER MODE係點架???
本身想要25-26吋左右有冇其他選擇?

有冇其他MON有READER MODE? 25-26吋左右 價錢 3千樓下

請問LG仲有冇其他MODEL有不閃爍同READER MODE? 最好有得調較個MON既高低

對比度: 1000:1
下面5M:1只係動態對比, 無需理會
under $2000既mon一定係6-bit panel
reader mode : 參下以下連結#23既減藍光mode
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2093869&page=3

25-26冇, 因為mon通常一係24一係27

想買不閃屏應該買Dell/BenQ

我最近都搵緊不閃爍既MON
上面網址有講部分MON 自己睇
pkk98 發表於 2014-6-20 17:25

唔該樓主兩位師兄

睇過個網LU

LG 27MP75HM<<---掂唔掂?  LG D MON RGB得72%?.?

Dell P2414H 個MON不能升高嗎?  本身張台唔夠高......

唔該樓主兩位師兄

睇過個網LU

LG 27MP75HM
emirates 發表於 2014-6-20 22:53

你要搞清楚
NTSC 72% = sRGB 100%

P2414H當然可以升降

你要搞清楚
NTSC 72% = sRGB 100%

P2414H當然可以升降
KinChungE 發表於 2014-6-21 00:10

原來係咁

DELL MON行貨得旺電有? SSP有冇??想睇實物

E兩個MON邊個好D?

原來係咁

DELL MON行貨得旺電有? SSP有冇??想睇實物

E兩個MON邊個好D? ...
emirates 發表於 2014-6-21 00:36

Dell Mon高登有, Comp_m__k

Dell Mon高登有, Comp_m__k
KinChungE 發表於 2014-6-21 00:37

THX

明天下午去SEESEE先

死火....DEDL P2414H冇HDMI..........我一定要有HDMI...最好有兩個...

我部PC平時同時駁住1個電腦MON 1部SONY TV...

仲有部U2414H E部有HDMIX2  仲係咩版面?IPS/ AH-IPS/ E-IPS?

死火....DEDL P2414H冇HDMI..........我一定要有HDMI...最好有兩個...

我部PC平時同時駁住1個電腦MON 1部S ...
emirates 發表於 2014-6-21 11:00

而家新出既IPS全部都叫AH-IPS, 不論級數
唔會再有e-IPS
至於IPS, 係統稱, 包哂e-IPS, AH-IPS, S-IPS....

另外, PC駁mon + tv, 咁點解mon一定要有HDMI?
DP出Mon, HDMI出TV咪得