[操作疑難] Smart TV 可否由家長控制使用電視

例如 : 唔想小朋友用來睇電視或上網, 總之係唔想細路開到來用
**唔好同我講甩插蘇呢D難GAG**

去鴨記搵時間插蘇set時間開關

買部電視返嚟但係唔想小朋友用嚟睇電視...
ok you win
如果係咁嘅話,有啲電視內好似有得set密碼
每次開電視都要打密碼先用到

via Vega Iron 1

收埋個遙控or拆電

買部電視返嚟但係唔想小朋友用嚟睇電視...
ok you win  
如果係咁嘅話,有啲電視內好似有得set密碼 ...
losiukit1 發表於 2014-9-20 13:51

有冇用緊SMART TV C.HING分享吓?

請提供型號

chichung1107 發表於 2014-9-20 14:22

Ub8500 smart tv係有密碼set我用緊
但我唔會set囉唔記得就頭痛

http://www.orvibo.com/products_v ... mp;pid=4&id=234

Sell at SSP around $200, but need to make sure the socket is not child accessiable as there is a button to manual on and off and password lock on your Andrio or Iphone is also requried.

http://www.belkin.com/us/Product ... F9A5426369761C8134/

Belkin also have similar product

chichung1107 發表於 2014-9-20 14:22

我嗰部有"兒童鎖", 但未玩過, 鎖咗唔識解就大鑊喇, 屋企啲老人家一定唔放過我

好似係可以鎖死響一個台唔俾轉, 可以鎖住響 91台, 正呀~

91台