用途: 執相, 剪片, 白色Mon有咩好推介??

如題, 個fd中意白色Mon, $1500以下有咩好推介??

search過有下面兩隻, 邊隻好d??
對ASUS quality有信心d, 唔知AOC好唔好?

1. ASUS VX238H-W
2. AOC I2369V/WW

thx~~

如題, 個fd中意白色Mon, 有咩好推介??

search過有下面兩隻, 邊隻好d??
對ASUS quality有信心d, 唔知AOC好 ...
max22800 發表於 2014-9-20 18:14

AOC
千幾蚊落腦場望到邊隻順眼D就去馬啦
不過吾好買BENQ,
執相D色係IPS MON會淡左
最好買AH IPS,
依家多人用D.

一係買隻蘋果MON,執完色水吾對都有得賴下

d垃圾 6bit ah-ips

執相起碼都呢2個級數啦
Dell U2413
Dell U2713H

d垃圾 6bit ah-ips

執相起碼都呢2個級數啦
manlung803 發表於 2014-9-20 18:46

太貴喇, 想係$1500以下
佢都係業餘玩下

太貴喇, 想係$1500以下
佢都係業餘玩下
max22800 發表於 2014-9-20 19:34

自己唔識就叫佢自己出去睇啦, 等佢知道而家d 米幾錢

一見到"執相", 筆直即刻要由千五變萬五

我諗樓主都係落場睇下實物比較下先做決定
尤其係要"白色", 啫係對個框都有要求啦
第一隻注意唔係超幼框, 冇講係咩 panel
第二隻官網好似搵唔到, 假設佢係=i2369V, 超幼框, 冇 HDMI

一見到"執相", 筆直即刻要由千五變萬五

我諗樓主都係落場睇下實物比較下先做決定
尤其係要"白色",  ...
CMZ 發表於 2014-9-21 19:23

業餘玩下,想平平地算,落場睇過
Philips 外形ok, 邊框都ok, check過係TN panel
Aoc: i2369vm/ww, 上網無咩資料,現場睇係IPS panel, 有vga, hdmi, display port
我個fd話鐘意P記

via HKEPC Reader for Android

$1500.................
執相最少要*3..........
剪片就要比多個 0 佢..............

回覆 8# max22800

我會揀 AOC 嗰隻,今時今日 TN Mon 仲有咩優勢? 打機?
同埋記得 check 清楚型號,差個 M字差好遠㗎