[開箱] BenQ RL2460HT 24inch 黑平衡使用

本身已經用左隻Samsung 2493HM 5年了 平時總係有D 問題, 不時閃閃下, 今次都係換左佢. 主要原因都係為左玩隻DESTINY PS4, 已經有PS3 不過 一不做 一換就換哂佢. 整體大升級!

因為有升降台, 而且我那一張工作台都比較高身. 最後都係選佢 BenQ RL2460HT !!

外盒上面有多位出名電競選手, 在北美NCIX / Amazon 很多人買. Hardwarecanucks 等也有REVIEW. 香港不大流行吧~
http://bit.ly/1qwMIEH

開箱啦.

基本東西 HDMI / D-SUB 同底座

比較留意係本身有HDMI X2 另有一個係HDMI 輸出,這樣可以作為遊戲錄影之用。

基本升降 16:9

另一個比較想用功能 黑平衡 

在沒有打開時間 LOL 光位圍著一圈。黑位地形是看不到~ 

打開到10 光位還是一樣,但黑位地形出來。另外敵人出現時間不再係由陰影暗位邊出現(由暗轉明),而很明顯地突顯出現,對比度明顯高很多。

順手用一條高級音響線材。 秋葉原~

完成圖~~

我都睇緊呢隻MON,但我個電腦位俾較細用唔到 = =

睇黎唔錯,個黑平衡功能玩FPS肯定好有用

個黑平衡好似CHEAT咁

60hz tn mon?

呢 D 黑平衡最好就可以晌 DRIVER SET PROFILE

回覆 6# Aries

佢有三個自定義profile.  本身已經有一個FPS Profile 可以用來直接打街霸4.
一個可以設定來用LOL  第二個用在Starcraft~ 第三個本身Dota2 / destiny

夠哂我用. 佢有一個貴版本  XL 系列, 可以支持網上下載選手用profile. 我自己都唔係打好多GAME. 這隻足夠用.

黑平衡 so SM