[開箱] EIZO FS2434簡單開箱文(更新Smart功能展示)

FS2434終於買左番黎
無光點無死點(或者係我唔識睇)

(以下圖片用D700影,拉張圖去新分頁有原圖)
上次買機箱冇用車仔托到死死下,今次用部車仔先發覺其實好輕
部車仔同個mon差唔多重

配件

舊mon合影(Philips202E)

唔識用相機亂影

好過舊mon啦

影完搬番過電腦先發覺我屋企開住黃燈黎影

Smart功能展示:
(以下圖片用Note3影)
Smart Insight 2:關

Smart Insight 2:RTS(low)

Smart Insight 2:RTS(Medium)

Smart Insight 2:FPS(High)

平時做咩都係開RTS(Low)就夠
FPS(High)真係玩L4D2太暗先會開

話說有冇人知點較個mon好d?
唔識搞

支持開箱

回覆 1# jacky1d01

要做test既話可以用呢個
EIZO官方既
http://www.eizo.it/supporto/test-monitor.html

回覆 3# manlung803

用黎test咩架?

回覆  manlung803

用黎test咩架?
jacky1d01 發表於 2014-9-27 21:06

睇下有無死點光點 漏光情況之類...

回覆 5# manlung803

我想較好個mon
唔知點調

回覆  manlung803

我想較好個mon
唔知點調
jacky1d01 發表於 2014-9-27 21:41

何謂之好 ? 自己睇得舒服就得.

回覆  jacky1d01

要做test既話可以用呢個
EIZO官方既
manlung803 發表於 2014-9-27 21:04

呢個有用,以前用nokia,不過依家 Windows 用唔到,好在仲有Eizo呢個.

回覆 7# reddogdog

可能睇慣之前個色,而家調極都覺得深左少少
may be時間可以解決問題

FS2434終於買左番黎
無光點無死點(或者係我唔識睇)

(以下圖片用D700影,拉張圖去新分頁有原圖)
...
jacky1d01 發表於 2014-9-27 20:33

幾銀?