[操作疑難] 2x~3x寸idtv點揀

fhd 1080
hd   720
有冇分別

好名brand對比度有1000:1
10000:1
有寫動態冇靜態
點揀

點check新舊

上網買平有冇假貨?.

壞了保養免費收費

行保收費合理?

一年一百蚊保養?
有冇用?

1. 好大分別, 720好粗粒
2. 冇寫靜態根本冇比較可言
3. 入工程模式check, 部部機唔同
4. 假貨就未聽過, 翻pack二手機/陳列就唔敢講
5. 保養期內就免費, 過左就收費
6. 過保的話一定開天殺價, 唔會合理, 除非你買左延長保養
7. 好有用, 不過要留意$100咁平係只包人工定係包零件, 如果只包人工就冇用

4. 假貨就未聽過, 翻p ...
KinChungE 發表於 2014-10-16 10:49

粗粒?
無靜態無比較
多謝
4. 假貨就未聽過, 翻pack二手機/陳列就唔敢講
二手陳列
點睇?
5. 保養期內就免費, 過左就收費
多謝
6. 過保的話一定開天殺價, 唔會合理, 除非你買左延長保養
過保就無用
7. 好有用, 不過要留意$100咁平係只包人工定係包零件, 如果只包人工就冇用
包零件有用,人工無用

豐X,百XX,有保?
其他         有保?

720p 唔一定粗粒
我比較過幾部720p電視pan記 32吋無咁粗粒
我見過有部分1080p電視都好粗粒

呢個年代就唔好諗720p吧。。。

720p 唔一定粗粒
我比較過幾部720p電視pan記 32吋無咁粗粒
我見過有部分1080p電視都好粗粒 ...
eric196511 發表於 2014-10-16 23:24

深水幾多大陸平機

呢個年代就唔好諗720p吧。。。
nahmean 發表於 2014-10-17 04:03

720p 仲有出呢個年代大把人用
畫質做得好720p都唔弱只有眼淺啲人先咁講
我見好多40吋以上1080p 啲畫質好差粗粒遠望好明顯
等真4k吧

720p 仲有出呢個年代大把人用
畫質做得好720p都唔弱只有眼淺啲人先咁講
我見好多40吋以上1080p 啲 ...
eric196511 發表於 2014-10-17 12:05

唔係話720p畫質有問題,而係無一間廠既靚機會連full hd都無