請教電腦MON, 打機及PC兩用的Speaker問題...

是咁的...

個Mon有兩個HDMI input, 一個已插PC

我想插Playtation 4 去埋個Mon 打機, 咁當然是插另一個HDMI

問題來了!!!

個兩舊水的電腦 Speaker 只係插住PC的on board sound card 綠色的洞....

有冇方法可以唔開電腦, 又可以打機有聲呢?

(個MON 冇speaker)

MON. 有冇speaker out jack?

MON. 有冇speaker out jack?
felixcph 發表於 2014-11-13 10:09

個MON也有既......有個綠色洞..

個MON也有既......有個綠色洞..
k-driver 發表於 2014-11-13 10:15

咁咪將個電腦 speaker 改插 mon speaker out jack 出聲

咁咪將個電腦 speaker 改插 mon speaker out jack 出聲
gladnews88 發表於 2014-11-13 13:10

我不想插來插去, .....

PC 用緊...

用冇計?

PC 用緊...

用冇計?
k-driver 發表於 2014-11-13 14:05

最簡單方便架啦
只係由 PC 改插到 Mon speaker out jack 度 (做一次,唔使插來插去)
PC/PS4 又用到

PC 用緊...

用冇計?
k-driver 發表於 2014-11-13 14:05

PC 改由 HDMI 出聲, 平SPEAKER插MON後面

謝謝各位, 等我試下先...

是否display card 也可用HDMI 出聲?

謝謝各位, 等我試下先...

是否display card 也可用HDMI 出聲?
k-driver 發表於 2014-11-14 09:04

可以,提提你WINDOWS 也要設定HDMI SOUND OUT

MON 駁喇叭, 再用HDMI出聲最簡單