邊隻MON (24吋/27吋) 打playstation4 的顏色最準

我幾年前的舊MON, 打機D 色好差下....

打FIFA15, 明明係電視打係淺色草地, 好colourful,
係MON 打變晒深色系, 深綠色草...

想買過隻MON, 推介下...

是否要跟番PS4, 1920*1080 resolution?

好鮮好colorful既先叫做色唔準
你需要既係味精mon, 而唔係色準mon

千零蚊IPS panel夠用,多數啲panel都係差唔多
IPS 包夠鮮色,自己落ssp睇吓鐘意咩款

打算買27" 4k mon, 請問如果打PS4 會唔會full screen 唔到/resolution有問題?
我見大部份mon都係5ms, 其實夠唔夠

千零蚊IPS panel夠用,多數啲panel都係差唔多
IPS 包夠鮮色,自己落ssp睇吓鐘意咩款 ...
Lethant 發表於 2014-11-18 18:04

講鮮色, VA Panel仲好
BenQ好多款

打算買27" 4k mon, 請問如果打PS4 會唔會full screen 唔到/resolution有問題?
我見大部份mon都係5ms, 其實 ...
felixliu 發表於 2014-11-19 13:07

唔會Full Screen唔到
不過冇幫助

5ms少事啦, TV部部都>=5ms

唔會Full Screen唔到
不過冇幫助

5ms少事啦, TV部部都>=5ms
KinChungE 發表於 2014-11-19 14:09

請問如果1920*1080 mon會唔會好d for打PS4? 諗緊買TV Mon or PC mon, 會駁埋電腦用..

pc mon 連 ps4  唔多靚....d 色好古怪....同埋好唔清咁
試左philips 22 tn,viewsonic 24 tn ,philips 274E IPS

最靚都係連電視......你有電視,拎部ps4 出廳試下就知.....

請問如果1920*1080 mon會唔會好d for打PS4? 諗緊買TV Mon or PC mon, 會駁埋電腦用.. ...
felixliu 發表於 2014-11-19 18:09

買TV好過買mon

講鮮色, VA Panel仲好
BenQ好多款
KinChungE 發表於 2014-11-19 14:09

而家沒有廣色域的 VA mon

剛買左部 Eizo FG2421, sRGB 色域真係頂唔順