[操作疑難] LG 49UB8500 睇互動新聞台轉唔到聲道?

研究左好耐,LG 49UB8500 睇TVB互動新聞台點解轉唔到聲道?
黃Bar用到,但LG 49UB8500個Remote Control 完全無Audio制,
多謝賜教!

想問下ching,你呢部ub8500可支援調較紅藍綠各自顏色嗎?另外裝HKTV app可點選劇集嗎?

回覆 2# 傻瓜a

印象中有得教色溫、色調,仲有一樣唔記得係色乜,但無得三色獨立教,而且唔可能教色較到好跨張,
至於上網,我仲搞緊: http://www.hkepc.com/forum/viewt ... 6677&highlight=

回覆  傻瓜a

印象中有得教色溫、色調,仲有一樣唔記得係色乜,但無得三色獨立教,而且唔可能教色較到好跨 ...
oitavito 發表於 2014-11-27 12:54

Remote --> 中下位置的"123 INPUT"制 --> 按數字"7"下面個"Qick.M"制出左條Bar就可以揀聲道

研究左好耐,LG 49U8500 睇TVB互動新聞台點解轉唔到聲道?
黃Bar用到,但LG 49U8500個Remote Control 完全無 ...
oitavito 發表於 2014-11-27 12:05

我用緊ub8500轉聲係幾煩

想問下ching,你呢部ub8500可支援調較紅藍綠各自顏色嗎?另外裝HKTV app可點選劇集嗎? ...
傻瓜a 發表於 2014-11-27 12:27

係有兩個mo可以set紅綠籃黃青品紅綢的
重有得set每重色光暗,對比
要點選擇hktv點播,要去遊覽器上hktv.com先可以

回覆 6# terrykeung01

ching即是要用browser才可揀?Flash support?如裝app只能直播?另想問呢部機對比Sony(x8500),三星7系同樂聲x670差嗎?整體ok嗎?

回覆  terrykeung01

ching即是要用browser才可揀?Flash support?如裝app只能直播?另想問呢部機對比 ...
傻瓜a 發表於 2014-11-27 16:39

HKTV所有電視app都係只可直播, 唔可以點播
web browser播片應該係html5而唔係flash

HKTV所有電視app都係只可直播, 唔可以點播
web browser播片應該係html5而唔係flash ...
KinChungE 發表於 2014-11-27 16:43

Thanks  ching.

Remote --> 中下位置的"123 INPUT"制 --> 按數字"7"下面個"Qick.M"制出左條Bar就可以揀聲道 ...
littlesgrass 發表於 2014-11-27 14:09

多謝相助!!