諗住買部電視放係房. 平時當電腦用.

諗住買部電視放係房.
平時當電腦用...
32"我諗已經夠了...

見到SHARP個價錢幾平...
Sharp LC-32LE165H
呢款得唔得?
上網睇只2600咁上一下..
THANKS

若果唔得有無其他牌子揀...
PANASONIC S630又好似貴 0左 D...
呢部其實貴 0係 邊方面?

PANASONIC A410個部又唔SUPPORT 1920X1080,..
有沒有其他型號呢?...
只係不喜韓國牌子貨, 中國牌子貨...
THANKS.

買sharp要靚畫質靚日本屏幕40吋以上先叫好
32吋以下用普通屏幕畫質無咁好

panasonic 32吋1080p係用普通ips屏睇黑色會變成灰色
只有用40吋以上ips pro 睇黑色先叫好啲

要32吋1080p電視只有色濃sony同panasonic as630

電視機太光,你隻眼會超累……

電視機太光,你隻眼會超累……
fonglun2000 發表於 2014-12-20 02:50

我又唔覺
我屋企隻 27 光過我隻 32 "mon .......

光暗係自己較既姐

我又唔覺
我屋企隻 27 光過我隻 32 "mon .......

光暗係自己較既姐
wing1234 發表於 2014-12-20 22:35

你以為啦, 依家既LED背光光暗原理係以下

光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光  100%
光光光暗暗光光光暗暗光光光暗暗光光光暗暗光光光暗暗光光光暗暗  70%
光暗光暗光暗光暗光暗光暗光暗光暗光暗光暗光暗光暗光暗光暗光暗  50%

所以暗左仲傷眼

你以為啦, 依家既LED背光光暗原理係以下

光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光光 ...
abc888 發表於 2014-12-21 11:56

應該唔係咁啦
LED 果 d 屋企燈都有光暗了(無段調光技術)

應該係電子版控亮度

應該唔係咁啦

應該係電子版控亮度 ...
wing1234 發表於 2014-12-26 08:59

一定係電子版控亮度, 但可以用類比或數控方式較光暗
但好多廠省得就省, 都係用數控plus方式, 只係頻率高
隻眼未必分到(即係好似30fps眼電視, 你覺得係連續既)

一秒可能幾千次: 光光光光暗暗

應該唔係咁啦

應該係電子版控亮度 ...
wing1234 發表於 2014-12-26 08:59

絕大部份LED Backlight既Mon都係用緊PWM控制光暗, 即係不停開關LED
只得部份用電流控制亮度

Ok。。。。。。buy