[開箱] EIZO ColorEdge CG277 純開箱

之前去左日本玩,
當然順手要帶D手順番黎啦
廢話唔講咁多

順手買埋Z-208

住係日本朋友屋企,抬去機場都幾係野,
好彩同行有一個fd,唔係一個人真係攪唔掂,個盒仲大個29"gip

去到機場就輕鬆

圖片與本文無關

終於番到香港

D啪啪膠係SSP特登買過去日本,收到貨之後打開自己再包一次

係SSP買既220V轉110V(比Z-208用)

到主菜啦~

個hood係由幾塊野砌出黎(我仲以為係一體)

雖然係日版,但係跟機電源線係三腳(地線係圓腳+日本兩腳)
再加一個adaptor日本兩腳+外帶一條地線
磁環USB線*1, 磁環DVI*1, 磁環mDP2DP*1
仲送自家Screen Cleaner

仲厚過我7年前買既Lcd Mon

可以90度轉打直個Mon

底盤下面有轉盤,可以360度轉

日版進化到有繁中menu XD
雖然我都係用日文XD

scaleup & dot to dot

睇戲都係用番咪精mon好

如果多一個DP就好
其中一個USB係for佢內置個cal mon,所以一定要插
不過我都係用自己隻colormunki

題外話:有一日我熄左mon係度做緊野,
突然個mon自己著左,個cal mon彈起左,
發現原來內置個cal mon會定時自己auto幫你cal mon當你熄左mon(只要你插住電源)

用番香港火牛既三腳線冇問題
100v-240v的,請放大看
(sorry圖片太細 ,要怪就怪低q能的epc,2014年仲係限制150KB一張相,
仲少過2007年,仲話自己係Technical既forum,可笑 )

U2713H+CG277+U2713H

+Z-208

題外話,原來amazon.jp咁得意
當我打算掉左277個盒果時,好奇地望一望盒上面個送貨Label
"納品書"?
原來277張單夾左係個label同紙箱中間
初頭唔為意,因為速遞有比單我,但後來先現原來單上面只有Z-208

完,多謝收看

丫...我諗應該有人會問,
係amazon買,埋單大約HKD 14xxx(CG277+Z-208)
香港果時好似賣緊HKD24xxx?
依家差唔多6算仲抵HKD11xxx  Xynnex仲賣緊19800

見到就流口水喇

真係好抵買,恭喜樓主!
可惜冇人幫我本托返嚟,寄返嚟又貴左一截.......

寄倉外箱無穿無爛。

via HKEPC Reader for Android

冇得退稅

用來睇blu-ray 正嗎?

冇得退稅
qqxp 發表於 2014-12-16 02:38 PM

我格過價,有得退稅既地方都賣得貴過amazon jp好多
退左都唔夠amazon平/差唔多,咁我不如係amazon買有得免費送貨,
隻mon你點都冇可能係街買完抬番屋企,除非好似我去機場咁準備好哂車仔/工具
攪咁多野我不如比多少少錢慳番d時間去第二度玩?
仲可以一次過買埋Z208唔洗走兩次因為賣MON既地方一定唔會有Z208買
的確係有D地方退稅後平少少,但要比現金
amazon買可以用visa賺埋積分+回贈,點都抵過係街買

回覆 7# inori

ICIC......不過你去日本邊度 ?

回覆 8# qqxp

Tokyo

口水流滿地