[操作疑難] 頭痛緊34" 21:9

用緊隻E嫂2421 好唔好轉隻dell 3415呢?
C兄們點睇?

你習慣左二嫂色水同舒式度會唔會唔慣3415架?
不如上EV2736啦, 好似6千八左右

你想用21:9 想玩弧形mon就換
eizo冇依啲嘅

以前都有咁考慮過,但想想吓以前(十幾年前)eizo同其他MON差距就大,依家相比細左好多...最後.....

24" EIZO+27" DELL 雙MON轉咗隻dell U3415W 一隻算數 (但再大D會更好,例如將U3014放大21:9)

以前都有咁考慮過,但想想吓以前(十幾年前)eizo同其他MON差距就大,依家相比細左好多...最後.....

24" EIZO+ ...
TKSH 發表於 2014-12-27 01:00

以前EIZO 貴好多而家下邊果D LOW COST入門級無以前甘標青囉, 上代去到SX系仲係好正, 我地呢D死FANS用左成有20年了好難甩身, 各取所需甘講啦, 我都想提議樓主入多隻U3415W留番隻2421係度, 即管試試會唔會轉到會成功? 我都呢幾日心魔係甘浮上來好唔好轉去21:9, 睇戲真係正好多, 不過最後諗下都無計因為工作用對住MON的時間仲係比打機多好多, 長時間對住MON一定要睇得舒服及唔易眼累, 而家係縑畫面太細睇DATA成日轉來轉去, 思前想後都係由23升去31寸大MON算, 因為對色水既要求並唔需要太準確用唔到CG系, 不過31寸真係好很貴仲甘過入隻CG277, 唉之不過無什麼選擇 我仲係選EIZO唔轉用DELL 31寸 ULTRASHARP....
正如甘講, 如果樓主可以多一隻MON係TABLE上就去馬21:9啦, 21:9其實好鬼吸引架及2隻MON同存可以分開用途正好多

原來3415無flicker free...有點卻步

原來3415無flicker free...有點卻步
vier 發表於 2014-12-27 03:44

唔係嘛? 無FLICKER-FREE? 甘CHING用開E記如果睇呢住呢個新MON 幾個鍾都幾辛苦啊?

去旺角DELL門市睇下,我睇過幾好有聖誕優惠$8699。

雙mon囉...唔駛煩

雙mon囉...唔駛煩
TKSH 發表於 2014-12-27 14:13

對! 解左痕先