[操作疑難] 發現咗隻144Hz Sharp VA Panel 1Ms Gaming Mon非常抵玩$1xxx.......

HKC X3 Gaming Mon, 144Hz, 1MS, 仲要係sharp VA Panel 100%RGB 全視角,taobao上賣緊1388 人仔。。。。好抵玩,自己google下,性能非常唔錯。。。。好過市面上TN Panel Gaming Mon好好忍多。。。大家點睇??問過taobao送香港加150蚊。。。。順風送。。。

大家比D意見,好抵玩,雖然無G-Sync...

Official website:
http://www.szhk.com.cn/index.php?m=Product&a=show&id=348

國內評測:
http://lcd.zol.com.cn/468/4684792.html

HKC X3 Gaming Mon, 144MHz 仲要係sharp VA Panel 100%RGB 全視角,taobao上賣緊14xx 人仔。。。。好抵玩, ...
CallPut 發表於 2015-1-15 19:40

原來都出左一段時間..不過無乜見過review..
其實我都等緊啲120Hz以上嘅VA MON出...

回覆 2# masseffect

真係好抵,好想買黎玩下,加埋運費都唔駛兩千。。。

我用緊FG2421 240HZ 未用過路過

集運平好多

我用緊FG2421 240HZ 未用過路過
軟硬大師 發表於 2015-1-15 21:01

FG2421係好,不過成差唔多要五千銀,不過貴都唔緊要,去黃金問過,唔包死點,話五點先肯換,如果唔好彩用五千銀買隻有死點Mon我覺得唔值搏,尼度都有CHING中咗招,買到有死點FG2421 MON,所以我一直無買FG2421就係尼個原因。
問過taobao HKC X3官方旗艦店人仔1388,包零光點同漏光,有光點換機。。。。。抵贊。。。。。

回覆 6# CallPut

可能佢收左個光點mon再比另一個,咁多人買實有人睇漏眼/麻煩算數

回覆  CallPut

可能佢收左個光點mon再比另一個,咁多人買實有人睇漏眼/麻煩算數 ...
jacky1d01 發表於 2015-1-15 21:27

好過E嫂MON又貴又唔包點,唔怪得日本仔公司越黎越唔掂。。。

9冲。。。。。。。

FG2421係好,不過成差唔多要五千銀,不過貴都唔緊要,去黃金問過,唔包死點,話五點先肯換,如果唔 ...
CallPut 發表於 2015-1-15 21:18

同你一樣...
如果貴得嚟好我OK..但聽到咁多出事,佢又唔包死點,重買咁貴
對FG2421 真係有啲失望
唯有等下其他廠...