點解27' MON用TN大家會唔LIKE>?

there are two reasons
1. TN can't re-produce 100% original color
2. HKEPC user sucks, when they able to afford expensive high-end gadgets, they belittle other users who use low-mid end gadgets.

大 mon 用 tn 色偏問題會好明顯
上半部同下半部會明顯見到有色差 (當然唔係人人都介意)
除非係主力打機需要 mon 反應快
其他用途用 IPS 會好得多

純為打機反應快 睇好都係TN最好

大 mon 用 tn 色偏問題會好明顯
上半部同下半部會明顯見到有色差 (當然唔係人人都介意)
除非係主力打機需要 ...
BenKewell 發表於 2015-1-28 18:16

上半部同下半部會明顯見到有色差

點樣測試?????

打機 mon 一般都係 TN 面板, 其實都係睇你用途啦

當然啦, IPS 面板也不是萬能

打機 mon 一般都係 TN 面板, 其實都係睇你用途啦

當然啦, IPS 面板也不是萬能 ...
szetoafk 發表於 2015-1-29 12:02

IPS 打winning 11 or fifa 15會睇死人.

上半部同下半部會明顯見到有色差

點樣測試?????
肥仔強 發表於 2015-1-29 11:17

去平價家電舖(德x斯果類)睇下啲cheap cheap TV,由上下望去就會好似圖咁變晒色

但其實部28" 4k TN個panel已經非常好,唔會好似幅圖咁嚴重

大公司出嘅電子產品, 絕對唔會用蔗渣價錢有燒鵝脾嘅味道, 一分價錢一分貨