依家買4K 電視會唔會好傻?

依家要換電視,但我播電腦 720/1080 片居多,會播藍光碟,少睇電視節目,5 年前款AMP不支援4K,唔會用電視來執相,預計五年左右應該會再換電視, 以我有限筆直一萬蚊,可以買到FHD 55吋,咁我仲有冇理由換4K電視呢?

55UB8500 $13,500

有少少不智, 但假如你已預計2017年前又再換新電視就例外

睇720好朦

依家要換電視,但我播電腦 720/1080 片居多,會播藍光碟,少睇電視節目,5 年前款AMP不支援4K,唔會用電視 ...
simon 發表於 2015-1-29 11:20

50吋LETV X50 AIR計埋2年節目費都係6千左右, 仲係4K+3D

睇720好朦
chris20202 發表於 2015-1-29 13:53

點會,睇DVD都唔會朦

回覆 7# frankiepoon

up to video engine of your 4k.

最大問題, 你部Amp唔support 4k, 你部4K 電視會暫時得物無所用, 除非你 upgrade 部AMP同埋部電腦Graphic card, 4K片源又係另外一個問題, 佔太多位。要買都要買有HDMI2.0 既機

回覆  frankiepoon

up to video engine of your 4k.
cybershot 發表於 2015-1-29 14:26

cheap cheap Letv X50 Air 都ok la

錢多既又點會傻呢?話晒都係4K