冇天線插位,但想睇電視,可以點搞?

我有部多左出黎ga電視,
想擺係房度睇電視,
但係房冇TV天線位,
咁係咪要買個TV BOX黎收TV?
如果係邊隻TV BOX好用?
thanks

想擺係房度睇電視,
但係房冇TV天線位,
如果係邊隻TV BOX ...
crazykiller024 發表於 2015-2-25 22:46

接電腦睇。

想擺係房度睇電視,
但係房冇TV天線位,
如果係邊隻TV BOX ...
crazykiller024 發表於 2015-2-25 22:46

房望唔望到山頭?望到電視發射站就可以用簡單天線收。

接電腦睇。
sniperX 發表於 25/2/2015 22:48

咁電腦洗唔洗接TV Tuner?

房望唔望到山頭?望到電視發射站就可以用簡單天線收。
Brainstomer 發表於 25/2/2015 23:00

望唔到呀,呢隻收到嗎?
http://www.magic-pro.com/index.p ... t&product_id=71

回覆 5# crazykiller024

有D地方用天線駁落窗花就看到,我兩間房兩部電視都看到。

回覆  crazykiller024

有D地方用天線駁落窗花就看到,我兩間房兩部電視都看到。 ...
進滕光 發表於 2015-2-26 01:26

鋁嗎?

我喺旺角,用條好幼嘅天線仔放窗邊都收到高清!(買電視卡送嗰啲)
其實如果你住得高,付近無好多大厦多數ok.
建議你買條平平哋試試,有訊號就可以慢慢較位,
不過唔好買要插電嗰啲室內天線,試過見鴨記百幾蚊買嚟試吓,
仲衰個條天線仔!

真係唔得,可以買個android tv box,例如HD600A,
安個mytv apps睇,反正都係睇嗰三個台...

或者豪啲買個收年費嗰啲tv box,去"數碼視聽"版有講.

回覆 6# 進滕光

你咁講 咁電腦WIFI卡得唔得呢

買個 tv box