急請教 LG 換機問題 **有結果**

小弟部2年前買既 47LV5700 早2日壞左, 師傅上完黎話要返去訂零件再打比我, 岩岩打黎話零件要等好耐 (比唔到時間), 依家可以1換1 換部47LB5800 比我, 我問佢係新機定舊機, 只答係"廠機", 又話如果呢部唔岩, 可以比個第二個型號佢, 佢再同公司傾(只限47吋), 保養就7日內換機同跟返依家個保養期(到9月), 我應該點揀??
請比D 意見, 謝

**結果**
岩岩打黎話可以換47LB7200, 呢幾日換比我, 到左唔岩可唔收貨, 7日內有問題1換1, 保養跟原機日子~~

ok, smart TV + IPS Panel

有得俾你免費upgrade, 冇理由走去要求全新。LV系5700市場上係冇乜人肯收, 但有人肯出錢要真係得收買佬, 呢個時候張保用證成功召喚倒LG神出黎, 快快感謝神恩啦。 LB5800 2014年款有Wifi有HKTV , LV5700上路唔送bye bye啦

有得俾你免費upgrade, 冇理由走去要求全新。LV系5700市場上係冇乜人肯收, 但有人肯出錢要真係得收買佬, 呢 ...
未熟者 發表於 2015-3-4 16:08

但LB5800 得50Hz, 打機睇波會殘影.....

問有冇得加錢換UB8500.....

問有冇得加錢換UB8500.....
devilcat1 發表於 2015-3-4 16:56

話唔係銷售, 所以無得加錢, 同只限換LB 款!!

我岩岩打返比佢, 話LB5800唔係咁岩我, 佢話咁簡單D 比個MODEL NO#佢, 佢同公司傾, 我比左LB7200, 佢話因為唔係3D 換3D 要傾下先, 我話47 無乜得揀, 佢話都知道, 但唔想嘥大家時間, 我又無電視用, 你又要做多D 野, 因為如果我等, 你又比唔到時間我幾時有零件, 佢就話聽日覆我.   唉....希望可以換到, 無電視用好唔方便

零件呢D野 係香港先會冇 不過反正都冇囉 等佢同公司傾囉

回覆 6# pluto3650

嘩, 你召咗Ultra LG神? 想連升四級LB5800 -> LB6500 -> LB6700 -> LB7200

零件呢D野 係香港先會冇 不過反正都冇囉 等佢同公司傾囉
devilcat1 發表於 2015-3-4 17:23

就睇下佢聽日點覆, 其實LB7200 機會真係唔大, 因為都有少少焗我換, 佢唔比LB7200我, 我又唔要LB5800, 無機用既都係我, 佢都只係比我煩下幾時有零件

回覆  pluto3650

嘩, 你召咗Ultra LG神? 想連升四級LB5800 -> LB6500 -> LB6700 -> LB7200 ...
未熟者 發表於 2015-3-4 17:26

無GA, 我話LB5800 得50HZ, 唔係咁岩我, 佢就話依家唔講幾多HZ GA啦同唔知係邊到睇, 簡單D 你比個MODEL NO#我, 我同公司傾, 聽日覆我, 咁我都係搏下, 咪開個LB7200比佢, 一心LB6500/6700 都賺左啦.....