32吋既4K MON選擇既問題.

我search 過有
LG 31MU97
DELL UP3214Q
ASUS PA328Q

三隻以DELL個隻最貴, 20K多少少
個人意向LG 同ASUS
未去SSP 格價, 初步在灣仔格價LG 12K, ASUS 16K
依家搵緊reviews, LG 個隻行4096*2160, macpro 駁佢都只能出最盡50hz
dell同asus 個兩隻行3840*2160, 行60hz基本無問題吧.

間唔中會開ps4同wiiU玩, 所以諗緊LG個部17:9唔會無咁好, 但佢最平/-\
另因為wiiU無光纖, 所以要依靠MON個speaker, dell要另外再買soundbar, 好重皮.

間唔中會執下相, 但對色準又未至於pro既要求.

想問一下有沒有板友分別用緊上面3隻? 有沒有什麼評價?

究極之普通人 發表於 2015-3-14 02:31

厘隻都有留意,但因為無聲音output,玩唔到wiiU

但都謝謝提議

岩岩在日本樂天訂了LG 31MU97, 計埋日本本土運費7k,轉運應該1k-1k2左右吧.

但都謝謝提議

岩岩在日本樂天訂了LG 31MU97, ...
akitohk 發表於 2015-3-14 16:28

wiiu聲出返電腦喇叭

但都謝謝提議

岩岩在日本樂天訂了LG 31MU97, ...
akitohk 發表於 2015-3-14 16:28

等你開箱文

等你開箱文
究極之普通人 發表於 2015-3-14 20:54

樂天最平個兩間見我收貨地址係tenso 即係取消我訂單話唔送海外
之後個d已經貴第二平成萬yen,去到9k幾我都係俾多少少買行貨算
打去中央田問左有貨,就出去抬佢返黎了..

個箱我已拎左去回收
colorimeter 未問朋友拎返,所以詳細未攪住

p.s. 岩岩幫朋友砌緊部機,所以間房好亂

CG 318 4K
$43800

樂天最平個兩間見我收貨地址係tenso 即係取消我訂單話唔送海外
之後個d已經貴第二平成萬yen ...
akitohk 發表於 2015-3-14 23:11

真奇怪,又唔係叫佢送海外,自己轉送都唔得
咁結果幾錢?