[操作疑難] 【Updated】第一次訂Dell,就要等成個月......

小弟3/3透過Dell Online Chat落咗U2515H訂單,估計12號出貨。11號Sales call我話工廠趕貨,大概17/18號先到香港。

今日(17號)我email俾個Sales追下張單,先知原來工廠仲趕緊生產,最快要29號先出到貨,31號到。

想問下有無CHING近期買咗Dell嘅產品? 有無人仲等緊? 收到貨嘅等咗幾耐?

雖然話係適逢CNY,但都過咗差唔多一個月,第一次買Dell嘅嘢就要等咁耐,first impression一直跌緊

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
【2015/04/02 Update】

U2515H已於03/23送到府上,不過小弟嘅白癡Laptop只出到2048 x 1152
哎,失策
另外已apply TFTCentral嘅ICC Preset,感覺良好,雖然唔識睇......

小弟3/3透過Dell Online Chat落咗U2515H訂單,估計12號出貨。11號Sales call我話工廠趕貨,大概17/18號先到 ...
boveywong 發表於 2015-3-17 21:09

上次 delay R到佢送 keyboard 同 mouse

上次 delay R到佢送 keyboard 同 mouse
beacher 發表於 2015/3/17 22:12

More

delay咗幾耐? 想知CHING點拗返返嚟

之前訂左有早冇遲

唉...把鬼,我仲早兩日訂左P2415Q,依家佢都未SEND E-MAIL俾我confirm,未有得查state,咁攪唔知要等幾耐

我 16/3 都 order 左隻 U2715H,
ETA 琴晚 Check 就 25/3, 點知岩岩入去 check 就變左 23/3,
希望唔會 delay....

11 日 order  左 p2715q, 13日物流己經call 我安排最快16日星期一送貨
改左今個星期六送因為平日屋企無人

唉...把鬼,我仲早兩日訂左P2415Q,依家佢都未SEND E-MAIL俾我confirm,未有得查state,咁攪唔知要等幾耐:faint ...
hei22 發表於 2015/3/18 02:37

我3號落單4號就收到訂單confirmation,Ching如果仲係收唔到最好call/email去問下

其他款就咁快出到貨…睇嚟U2515H真係好多人訂