點解電視成日壞?? 依家有乜野高清電視買得過??

LG同三叔聽人講差同易壞, 咁仲有乜野揀?

依家電視乜咁易壞, 會唔會買長保養期好D?

要50吋左右, 唔一定要4K/3D, budget預5000-9000 (愈平愈好)

仲想買TV Box收睇唔同地方電視, 同將電腦畫面輸出至電視
預算幾百蚊, 請問有乜TV Box推介??

LG同三叔聽人講差同易壞, 咁仲有乜野揀?

依家電視乜咁易壞, 會唔會買長保養期好D?

要50吋左右, 唔一定要4 ...
catwalker 發表於 2015-5-13 17:13

三叔聽人講易壞,LG聽其它fourm ching amd me用緊so far gd,LG講運氣...

三叔聽人講易壞,LG聽其它fourm ching amd me用緊so far gd,LG講運氣...
boot 發表於 2015-5-13 17:18

係呀, 我原先都諗緊買三叔, 但有人叫我千其咪濟, 佢用唔夠一個星期就有鬼影
售後又差, 估唔到咁差

LG上埋新聞

投訴弧形電視四個月即壞 LG愈整愈衰
http://tvb4life.pixnet.net/blog/ ... 4%E6%84%88%E8%A1%B0

boot 發表於 2015-5-13 17:18

你部LG係乜野型號, 用過幾耐? 質素如何?

內地牌子買不買?

內地牌子買不買?
lkc196891 發表於 2015-5-13 17:33

如果耐用唔爆炸會考慮

我唔追新科技, 希望部電視可以用到五六年

最近買了LG 49UB8200,約6千4
發現原廠圖像設定麻麻,不是我的TASTE,人像略偏白,走馬燈有發現殘影。將TRUMOTION較至10,調校後殘影唔太覺

你部LG係乜野型號, 用過幾耐? 質素如何?
catwalker 發表於 2015-5-13 17:24

我部LG係42LE5300(42吋),用左5年,質素好好...
ps:當年家人用1萬3千buy的...

我部LG係42LE5300(42吋),用左5年,質素好好...
boot 發表於 2015-5-13 17:40

師兄你係有運既人
LG係咪有三年保?

可考慮此網站作參考
http://www.price.com.hk/group.php?g=15