簡單開箱 ASUS VN247HA

幼邊係其中一個考慮既因素 , 又要幼又唔想多隻外置牛又要有vesa wall mount , 其實呢隻mon 幾啱心水

2 x HDMI , 1 x VGA , 雖然冇跟DVI , 但跟機都有返條dvi to hdmi 既線 , 如果可以跟埋hdmi 線就perfect

呢隻mon 唯一要鬧既地方係d 掣放晒去後面 , 唔係咁user friendly , 如果放返係前面會好好多囉

由於時間同當晚太夜既關係 , 放左上去之後影返張相就算了 , 用家呢兩日都算好滿意 , 仲話換左呢隻24吋之後張枱仲省位過之前隻22吋

用後感 : 而家事面上都係離唔開IPS 同 TN panel 既型號 , 而用家本人睇戲同打機既比例7:3 , 所以就揀左個VA panel 比佢用 , 另一個揀返asus 既原因係佢對上一隻mon 都係asus 由08年用到而家都未壞過
呢2日都埋去部機望過隻mon default 下 有啲偏藍 , 不過set 返之後都算好好多

睇黎ASUS MON都好睇邊隻系列 我隻VX238H 買左2個星期到 還在閃屏中 等星期一師博上黎整

有無GAME試~

回覆 1# DevilET

開機是全黑畫面嗎, 有無漏光?

幼邊係其中一個考慮既因素 , 又要幼又唔想多隻外置牛又要有vesa wall mount , 其實呢隻mon 幾啱心水

2 x ...
DevilET 發表於 2015-5-16 12:15

請問幾錢入手

回覆 3# JACKALWU

呢兩日自己掛住玩其他玩具 未有時間影住 , 今晚夜少少再補圖

回覆 4# pizza2014

當晚睇過又唔覺有漏光

回覆 5# togpxto

$ !#%) 入手

回覆 3# JACKALWU

補上打機圖先

恭喜恭喜
上次留意吾到,
吾係可能買佢
另外見有隻ASUS VX24AH,
$3000有2K好正。

最後都係買左$(*)果隻va

不過asus ah-ips D Mon我吾鐘意,
硬係灰灰地,可能播緊d味精韓片啦
DELL實色D

回覆 7# DevilET

d色水幾OK WOR

開 50% 或以下光度時,感覺背光閃爍嗎?官網沒有標明 flicker-free,不過其他銷售網卻寫是不閃屏。