點解19吋以下Mon 通常都冇HDMI?

迫人用DVI VGA

18.5吋又用FHD Panel都好少見,好難叫廠就咁做個HDMI頭

對電腦mon嚟講,Hdmi同dvi其實咪又係同一樣野嚟
你話hdmi直入mon出埋聲就話啫
唔出聲有咩分別…最多咪dvi個頭大d條線貴d

唔出聲有咩分別…最多咪dvi個 ...
C-Leung 發表於 2015-5-26 07:52 PM

$10/條Single-Link DVI-D線(全新),我都買咗好多條囉

回覆 4# 寂寞的FSY

邊度
不過其實hdmi都唔係平(hk買)
淘開野果時都會順便買返一條半條做spare

HDMI 有 license fee
逐個port收陀地  

via HKEPC Reader for Android

HDMI 有 license fee
逐個port收陀地   

ccchhhuuunnn 發表於 2015-5-26 08:14 PM

國產果啲有俾license fee可言?

國產果啲有俾license fee可言?
寂寞的FSY 發表於 2015-5-27 16:58

無法判斷

唔出聲有咩分別…最多咪dvi個 ...
C-Leung 發表於 2015-5-26 19:52

無錯,電腦Mon用DVI定HDMI根本無分別,除非隻Mon有喇叭

回覆  寂寞的FSY

邊度
不過其實hdmi都唔係平(hk買)
淘開野果時都會順便買返一條半條做spare ...
C-Leung 發表於 2015-5-26 07:59 PM

都係N個月前響新高登尋寶的事了
而家唔少都要賣成$15-$20不等,就算有呢個價錢都可能係用過都未定