電視畫面變色

部電視1年前維修過, 搵市面維修舖換過零件, 宜家間歇性出現畫面變色問題.
如果維修幾錢度? 雖然話新機都好平, 但就咁換新機又好浪費, 唔環保.

可能要換屏
爆液精體?
換過部仲好WO

部電視1年前維修過, 搵市面維修舖換過零件, 宜家間歇性出現畫面變色問題.
如果維修幾錢度? 雖然話新機都好 ...
東尼仔 發表於 2015-5-31 23:14

而家 d lcd電視係 咁易壞,本身都唔環保,唔係你既問題:d:

可能要換屏
爆液精體?
換過部仲好WO
燕返卍 發表於 2015-6-1 23:02

而家 d lcd電視係 咁易壞,本身都唔環保,唔係你既問題
wing1234 發表於 2015-6-1 23:03

屏無壞, 應該係裡面既零件有問題..
之前見師傅拆開, 其實裡面得幾塊控制面板,     
如果係壞得嚴重D都話換左佢..小小問題如果整到就整...
直接去堆填區真係超級唔環保..

T-con board. ~100RMB on Taobao.

如果係壞得嚴重D都 ...
東尼仔 發表於 2015-6-1 23:15

搵師傅維修多次....

搵師傅維修多次....
devilcat1 發表於 2015-6-2 13:19

有無信得過既師傅介紹?

T-con board. ~100RMB on Taobao.
chanmingfu 發表於 2015-6-2 13:14

跟據畫面情況, 肯定係邏輯板問題?

跟據畫面情況, 肯定係邏輯板問題?
東尼仔 發表於 2015-6-2 20:48

你都古到囉 自己換都得啦 插條線之麻 淘寶散件

如果係壞得嚴重D都 ...
東尼仔 發表於 2015-6-1 23:15

我好認同, 之前我部 Sony 都係咁.
去 Taobao 買返同型號既 "邏輯板" 換就可以.
現在繼續使用中